NOVI ZELAND PLANIRA DA POLICIJSKIM KORDONIMA ZATVORI SEVER ZEMLJE: Zbog straha od nekontrolisanog prenošenja kovida
Novi Zeland, Foto: Printscreen/Youtube

PONOVO

NOVI ZELAND PLANIRA DA POLICIJSKIM KORDONIMA ZATVORI SEVER ZEMLJE: Zbog straha od nekontrolisanog prenošenja kovida

Ovaj potez novozelandskih vlasti je usledio nakon otkrivanja dva slučaja u tom regionu za koje nije bilo moguće utvrditi povezanost ni sa jednim poznatim slučajem kovida-19

Objavljeno:

Vlasti Novog Zelanda planiraju da danas policijskim kordonima zatvore severni deo zemlje, zbog straha od neokontrolisanog prenošenja kovida-19.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je Kris Hipkins, ministar koji koordinira odgovor na korona virus, potvrdio da će se u deo regiona Nortlend, udaljenog oko 270 kilometara od najvećeg grada Ouklanda, od ponoći uvesti treći nivo zaključavanja.

Ovaj potez novozelandskih vlasti je usledio nakon otkrivanja dva slučaja u tom regionu za koje nije bilo moguće utvrditi povezanost ni sa jednim poznatim slučajem kovida-19.

-Nejasno je kako su mogli da budu zaraženi. Upravo sada bi moglo da dođe i do novih prenosa u Nortlendu, rekao je Hipkins na konferenciji za novinare.

Vlada će idućeg ponedeljka ponovo razmotriti odluku o zatvaranju ove oblasti u kojoj je stopa vakcinacije među najnižima u zemlji, sa samo 64 odsto stanovništva koje je potpuno vakcinisano.

Premijerka Džasinda Ardern, koja je bila u poseti Nortlendu, morala je naglo da prekine konferenciju za medije nakon što su je najmanje dve osobe, koje su izgleda bile antivakseri, neprestano prekidale i ometale.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.