PUTIN: Ruska vakcina Sputnjik V se pokazala kao VEOMA EFIKASNA
Vladimit Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PUTIN: Ruska vakcina Sputnjik V se pokazala kao VEOMA EFIKASNA

Želeo bih da istaknem da je Rusija prva registrovala vakcinu protiv kovida-19 i to je bila vakcina Sputnjik V

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas, u video obraćanju učesnicima samita G20 u Rimu, da se ruska vakcina Sputnjik V pokazala kao veoma efikasna.

- Želeo bih da istaknem da je Rusija prva registrovala vakcinu protiv kovida-19 i to je bila vakcina Sputnjik V. Do sada je 70 zemalja, sa populacijom koja premašuje četiri milijarde ljudi, odobrilo primenu te ruske vakcine koja se pokazala veoma efikasnom - istakao je Putin, prenosi TASS.

On je podsetio da je u Rusiji razvijena i vakcina Sputnjik Lajt, koja se prima u jednoj dozi i pojačava dejstvo drugih vakcina.

- U tom pravcu sarađujemo sa našim parterima u evropskim državama - rekao je ruski predsednik.

"Sputnjik lajt" samo kao treća doza

Rusija će preporučiti upotrebu vakcine protiv kovid 19 "sputnjik lajt" samo kao treću dozu ljudima koji su već vakcinisani, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Rusija je prethodno promovisala "sputnjik lajt" kao efikasnu vakcinu i treću dozu koja može biti kombinovana sa onim proizvedenim u drugim zemljama.

- Usled napretka soja "delta" virusa korona biće promena u metodološkim preporukama vakcinacija. Tako ćemo reći da se "sputnjik lajt" koristi samo za revakcinaciju. Primetno je da je veći kvalitet imuniteta formiran nakon dvostepene vakcinacije. To je od ključnog značaja za očuvanje zdravlja - naglasio je Muraško.

Muraško je izjavu dao tokom posete regionu Vladimir istočno od Moskve nakon što mu je predsednik Rusije Vladimir Putin dao instrukcije da posete regione najteže pogođene poslednjim talasom pandemije, prenose ruske novinske agencije.

U Rusiji je u protekla 24 časa virusom korona zaraženo 40.251 lice, što je najviše od početka pandemije.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.