VOZILA LETELA IZNAD PUTA, DRVEĆE SE KIDALO: Strahovit SNIMAK TORNADA zalediće vam krv u žilama (VIDEO)
Snimak tornada, Foto: Printscreen/Youtube/FOX 11 LOS ANGELES

teksas

VOZILA LETELA IZNAD PUTA, DRVEĆE SE KIDALO: Strahovit SNIMAK TORNADA zalediće vam krv u žilama (VIDEO)

Više tornada zahvatilo je istočni Teksas i grad Akadijanu u Luizijani u sredu ujutru do popodneva praveći oluju na ovim područjima

Objavljeno:

Ozbiljno nevreme u ovde dve američke države deo je velikog olujnog sistema koji jača u centralnim državama i juri ka istoku, što će doneti još jednu dozu kiše i vetrovitih uslova za istočnu obalu u petak i za vikend.

Jedan od tornada, u Orandžu, Teksas, u blizini granice sa Luizijanom, podigao je vozilo u vazduh i čupao čitavo drveće u sredu ujutro. Još jedan razoran tornado razvio se je u blizini jezera Čarls u Luizijani, koje su pre samo godinu dana uništila dva uragana.

Oko 65.000 stanovnika bilo je bez struje u Teksasu i Luizijani u sredu popodne zbog nevremena. Pretnja od lošeg vremena navela je da se Univerzitet u Luizijani zatvori u 15 časova.

Olujni sistem ima veze sa istom atmosferskom pojavom na rekama koja je zahvatila delove Kalifornije sa malo kiše od nedelje do ponedeljka. Hladni front takođe se širi u vazdušnu masu navlaženu ostacima uragana koji je u prethodnom periodu pogodio Meksiko.

Olujna masa zauzima praktično neprekinutu oblast koja se proteže od Meksičkog zaliva do Kanade. Niz oblaka, pljuskova, pljuskova i grmljavine proteže se na više od 1.500 milja, ometajući vazdušni saobraćaj dok se prednja "ivica" hladnijeg vazduha širi širom zemlje.

(Espreso/ The Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.