OPŠTI HAOS U GRČKOJ: Povređena 4 policajca na protestu Roma zbog ubistva 20-ogodišnjaka! (VIDEO)
Grčka, Foto: Printscreen/Youtube/Perseus999

KAMENOVALI POLICIJSKE SNAGE

OPŠTI HAOS U GRČKOJ: Povređena 4 policajca na protestu Roma zbog ubistva 20-ogodišnjaka! (VIDEO)

Okupljeni su kamenovali policijske snage, palili gume i zaustavljali saobraćaj na starom državnom putu Atina-Korint

Objavljeno:

Četiri policajca Jedinice za razbijanje demonstracija grčke policije (MAT) povređena su u ranim jutarnjim satima u Megari, tokom sinoćnog protestnog skupa Roma zbog smrti 20-godišnjaka u policijskoj vatri u Perami.

Okupljeni su kamenovali policijske snage, palili gume i zaustavljali saobraćaj na starom državnom putu Atina-Korint, u oba smera, u blizini Megare.

Prema informacijama iz grčke policije, pola sata posle ponoći jedan policajac je ranjen gelerom iz puške, dok su ostala trojica povređena kamenicama, i oni su prebačeni u vojnu bolnicu. Kako se navodi, slični protestni skupovi, sa blokadama puteva, održani su i na drugim mestima.

Ranije je saopšteno da policija u Grčkoj istražuje poteru u Perami tokom koje je poginuo dvadesetogodišnji mladić. Sedam policajaca koji su u njoj učestvovali, uhapšeno je pod optužbom za ubistvo.

Ministar civilne zaštite Takis Teodorikakos tražio je hitnu disciplinsku reviziju i punu operativnu procenu postupanja grčke moto-jedinice "Dias" tokom potere.

Poginuo nakon potere

Jedna osoba poginula je nakon policijske potere 23. oktobra za automobilom čiji vozač je odbio da se zaustavi radi rutinske policijske kontrole u Atini. Među povređenima je šest pripadnika grčke moto-jedinice DIAS, navodi se u izveštajima grčkih medija.

Prema informacijama iz lokalnih izvora, policijski službenici su vozaču automobila, u kojem su se vozile još dve osobe, dali znak da stane radi provere, međutim on to nije učinio već je pokušao da pobegne.

Za njim je krenula potera pripadnika grčke moto-jedinice DIAS koja se završila u atinskom predgrađu Perama, kada je vozač automobila uleteo u grupu motorizovanih policajaca.

Nakon toga, pripadnici policije su otvorili vatru u kojoj je jedan od tri putnika automobila smrtno stradao, jedan je 15-godišnjak je lakše ranjen, a šest policajaca povređeno prilikom udara vozila. Treći putnik iz automobila, tinejdžer, je uspeo da pobegne i za njim policija intenzivno traga.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.