NI SI ĐINPING NE IDE NA SAMIT GRUPE 20 U RIMU: Kinu će predstavljati njen ministar spoljnih poslova
Si Đinping, Foto: AP

SAMIT O GLOBALNOM ZAGREVANJU

NI SI ĐINPING NE IDE NA SAMIT GRUPE 20 U RIMU: Kinu će predstavljati njen ministar spoljnih poslova

Očekuje se da će lideri G20 podvući važnost ograničavanja globalnog zagrevanja na 1,5 stepeni Celzijusovih i posvećenost dostizanju neto nulte emisije ugljenika do „otprilike sredine veka“

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping neće lično učestvovati na samitu Grupe 20 vodećih svetskih ekonomija u Rimu, javlja agencija Rojters pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Kinu će na samitu, koji se održava u subotu i nedelju, predstavljati njen ministar spoljnih poslova, dok će se Si priključiti samitu „na daljinu“, rekao je izvor.

Zvanični Kremlj je prošle nedelje saopštio da ruski predsednik Vladimir Putin neće doći u Rim na samit, a japanski premijer Fumio Kišida i meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador su takođe izvestili o tome da neće doći na taj skup.

Isti izvor navodi da njihov izostanak neće ugroziti šanse za ostvarivanje napretka na samitu, koji će se uglavnom fokusirati na klimatske promene i pandemiju koronavirusa.

Očekuje se da će lideri G20 podvući važnost ograničavanja globalnog zagrevanja na 1,5 stepeni Celzijusovih i posvećenost dostizanju neto nulte emisije ugljenika do „otprilike sredine veka“, izjavio je taj izvor.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.