AMERIKA ZA GODINU DANA PRIVELA VIŠE OD 1,7 MILIONA MIGRANATA NA GRANICI SA MEKSIKOM: Najveći podatak do sada
Amerika, Foto: EPA/ Tasos Katopodis

rekli su

AMERIKA ZA GODINU DANA PRIVELA VIŠE OD 1,7 MILIONA MIGRANATA NA GRANICI SA MEKSIKOM: Najveći podatak do sada

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da popularnost predsednika SAD Džozefa Bajdena opada, delimično i zbog njegove migracione politike

Objavljeno:

SAD su saopštile da je više od 1,7 miliona migranata privedeno u prethodnih 12 meseci na granici sa Meksikom, što je najviše do sada.

Više od milion njih je proterano u Meksiko ili u zemlje iz kojih su pobegli, prema podacima američke Carinske i granične zaštite.

Pripadnici bezbednosnih službi uhapsili ljude iz više od 160 zemalja, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da popularnost predsednika SAD Džozefa Bajdena opada, delimično i zbog njegove migracione politike.

Samo 35 odsto Amerikanaca se izjasnilo da podržava njegov pristup u rešavanje ovog problema, pokazalo je istraživanje AP-NORC Centra za istraživanje javnih poslova.

Bajden je obećao humaniju imigracionu politiku od one koju je sprovodio njegov prethodnik Donald Tramp, medjutim američko-meksička granica je za devet meseci njegovog mandata mandata bila pod dodatnim opterećenjem izbegličke krize.

Broj privedenih u fiskalnoj 2021. godini, koja je završena u septembru, najveći je od 2000. godine, jer je oko 1,6 miliona izbeglica zadržano u pritvoru na američko-meksičkoj granici.

Taj broj nije prešao 1,7 miliona još od 1960-ih godina, kada su američke vlasti počele da evidentiraju ilegalne prelaske granice.

Oni koji su pokušavali ilegalno da udju u SAD bili su uglavnom iz Meksika, Gvatemale, Hondurasa i Salvadora.

Istovremeno, američke vlasti su saopštile da je više od 145.000 dece bez pratnje privedeno za godinu dana, što je takodje najviši zabeleženi broj, a skoro 11.000 te dece i dalje je u vladinom pritvoru.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.