DIGITALNO ISKUSTVO OBRAĆANJA BOGU: Vatikan predstavio novu verziju aplikacije "KLIKNI ZA MOLITVU"!
Ilustracija, Foto: AP

neverovatno

DIGITALNO ISKUSTVO OBRAĆANJA BOGU: Vatikan predstavio novu verziju aplikacije "KLIKNI ZA MOLITVU"!

Među najboljim delovima aplikacije otac Kozimo Skena izdvaja mogućnost povezivanja sa svim ljudima na svetu

Objavljeno:

Izrada nove verzije aplikacije za molitvu koju je lansirao Vatikan, "Klikni za molitvu", okupila je veliki broj informatičkih stručnjaka, ali i ljudi iz crkvenih redova, kako bi vernicima omogućili novo, digitalno iskustvo obraćanja bogu.

- Aplikacija "Klikni za molitvu" nudi teme za molitvu koje se smenjuju iz dana u dan i iz meseca u mesec, skladno molitvenim temama Svetog Oca - objasnio je projektni menadžer Huan Ignasio Kastelaro, piše "Rojters".

Osim tema koje se svakodnevno menjaju, u aplikaciju je dodat i planer molitvi sa podsetnicima, školica molitvi za početnike i one koji su "ispali iz molitvene forme", kao i mogućnost pokretanja molitvenih grupa sa drugim vernicima.

Ovim potezom Vatikan želi "da prati korak sa svetom koji se neprestano menja" i zadrži svoju ulogu u životima ljudi. Molitvena aplikacija prevedena je na sedam jezika, uključujući i kineski.

Među najboljim delovima aplikacije otac Kozimo Skena izdvaja mogućnost povezivanja sa svim ljudima na svetu.

- Ovo je neverovatna stvar jer ti omogućuje da se povezuješ s ljudima koje nisi fizički upoznao, ona je most do srca onih koji su možda zastranili sa božjeg puta - kazao je sveštenik.

Projektni menadžer Kastelaro naglasio je kako se uz aplikaciju do sad molilo 2,5 miliona ljudi, a godišnje je koristi oko četristo hiljada vernika. No, nada se da će poboljšana aplikacija privući i veći broj korisnika.

Bez obzira na sve što aplikacija omogućuje, crkva ipak smatra da aplikacija nije zamena za fizičku molitvu.

- Aplikacijom ne želimo da obesmislimo dosadašnje prakse i mesta za molitvu. Ovo je samo jedan dodatan način da dosegnemo do vernika koji žele nešto novo ili drugačije - kazao je sekretar vatikanske kancelarije za komunikacije, monsinjor Lusio Ruis.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.