DANAS USVAJANJE PAKETA PROŠIRENJA! Varheji će ga danas predstaviti Evropskom parlamentu
Oliver Varheji, Foto: Beta/Dati Bendo

VAŽNO PITANJE

DANAS USVAJANJE PAKETA PROŠIRENJA! Varheji će ga danas predstaviti Evropskom parlamentu

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU

Objavljeno:

Evropski komesari će danas na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja.

Paket proširenja uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članistvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

"Komesar (Oliver) Varheji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije u 17:15 nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta", najavljeno je u Komisiji.

Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver Varheji, 19. oktobra od 15 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu.

Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU.

Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju prepruke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.