REAGOVALI NEMCI NAKON ODLUKE RUSIJE: "To će činiti stvari još težim, iako su već dovoljno teške"
Hajko Mas, Foto: Youtube printscreen

situacija sve složenija

REAGOVALI NEMCI NAKON ODLUKE RUSIJE: "To će činiti stvari još težim, iako su već dovoljno teške"

- Moramo da priznamo da Rusija sve više to ne želi. To je više nego za žaljenje, ta odluka koja je doneta u Moskvi... Ozbiljno će narušiti odnose - naglasio je Mas

Objavljeno: 18:41h

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da je objava ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, da Moskva zatvara svoju misiju pri NATO u Briselu, "načinila situaciju još težom".

- To će činiti stvari još težim, iako su već dovoljno teške. Nemačka je tražila u okviru NATO da dođe do dijaloga sa Rusijom - rekao je Mas novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije, preneo je Rojters.

On je dodao da je Rusija prethodno signalizirala da želi da razgovara.

- Moramo da priznamo da Rusija sve više to ne želi. To je više nego za žaljenje, ta odluka koja je doneta u Moskvi... Ozbiljno će narušiti odnose - naglasio je Mas.

Rusija je odlučila da zatvori svoju misiju pri NATO u Briselu, kao i da uskrati akreditacije osoblju NATO u Moskvi od 1. novembra, jer je NATO proterao osam ruskih službenika iz Brisela, navodeći da su agenti ruske tajne službe.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.