ANGELA MERKEL ZAVRŠILA POLITIČKU KARIJERU! Evo koliku će penziju primati nemačka kancelarka!
Angela Merkel, Foto: Profimedia

NEMAČKA

ANGELA MERKEL ZAVRŠILA POLITIČKU KARIJERU! Evo koliku će penziju primati nemačka kancelarka!

Tamošnji mediji pisali su da njihova bivša kancelarka voli da kuva supu od krompira i sprema kolač sa šljivama, pa veruju da će u penzionerskim danima moći da se posveti pripremanju tradicionalih nemačkih specijaliteta

Objavljeno:

Posle 16 godina provedenih na mestu kancelara, Angela Merkel završila je političku karijeru i uskoro odlazi u penziju.

Svakog meseca dobijaće oko 15.000 evra i imaće mnogo slobodnog vremena, osim ako ne nađe novu zanimaciju. U julu je proslavila 67. rođendan, a kada su je novinari, tokom posete Vašingtonu, pitali kako zamišlja penzionerske dane, ona je odgovorila da će se najpre odmoriti i da neće prihvatati nikakve pozive.

- Prvo ću morati da spoznam da će moje obaveze sada obavljati neko drugi i mislim da će mi se to veoma svideti - rekla je tada Merkelova. - Želim da razmislim šta me stvarno zanima jer u proteklih 16 godina nisam imala vremena za razmišljanje o tome. Posle toga, pokušaću malo da čitam, kapci će mi pasti od umora, a onda ću se truditi da se odmorim.

Tamošnji mediji pisali su da njihova bivša kancelarka voli da kuva supu od krompira i sprema kolač sa šljivama, pa veruju da će u penzionerskim danima moći da se posveti pripremanju tradicionalih nemačkih specijaliteta.

Angela Merkel je prva kancelarka Nemačke u istoriji. Bila je važna figura u svetskoj politici, a s razlogom su je zvali "gvozdena ledi". Rodila se kao Angela Dorotea Kazner u Hamburgu. Želela je da bude profesor, bila je odličan đak i isticala se u znanju ruskog jezika. U Moskvi je kupila prvu ploču "Bitlsa", a bila je oduševljena kulturom tadašnjeg SSSR. U 23. godini, kao studentkinja udala se za kolegu Urliha Merkela. Živeli su u starom stanu u Istočnoj Nemačkoj, bez toaleta i vode. U to vreme spremala je doktorat i rekla da taj brak nije bio ozbiljan. Posle razvoda živela je "neprijavljeno u skromnom stanu".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.