DONETA ISTORIJSKA ODLUKA: Amerika, Izrael i UAE staju na put RATOVIMA na Bliskom istoku! (VIDEO)
Vašington, Foto: Printscreen/Youtube

PAO DOGOVOR

DONETA ISTORIJSKA ODLUKA: Amerika, Izrael i UAE staju na put RATOVIMA na Bliskom istoku! (VIDEO)

Održan je važan sastanak u Vašingtonu

Objavljeno:

Ujedinjeni Arapski Emirati, SAD i Izrael su se dogovorili o osnivanju dve nove radne grupe, od kojih će se jedna fokusirati na verski suživot, a druga na pitanja vode i energije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan.

On se u Vašingtonu sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i izraelskim ministrom spoljnih poslova Žairom Lapidom, prenosi agencija Wam iz UAE.

- Naše današnje prisustvo potvrđuje našu posvećenost neophodnosti promene postojećih uslova u regionu u pravom smeru - izjavio je šeik Abdulah, dodajući da je mirovni sporazum, poznat kao Abrahamovi sporazumi, koji je potpisan prošle godine između UAE i Izraela, katalizator za uspostavljanje mira u regionu.

On je dodao da će uskoro posetiti Izrael na poziv izraelskog ministra spoljnih poslova. Američki državni sekretar je naglasio snažnu podršku SAD mirovnom sporazumu između UAE i Izraela, naglašavajući značaj rada na obezbeđivanju svetle budućnosti za narode Bliskog istoka.

On je podvukao važnost osiguravanja mirnog suživota u regionu, napominjući da će diplomatija ostati glavna opcija za okončanje svih sukoba.

Izraelski ministar spoljnih poslova je rekao da njegova zemlja nastoji da nedavno potpisani mirovni sporazumi budu inspiracija za druge nacije da ih slede, napominjući da se partnerstvo Emirata i Izraela zasniva na suživotu, ekonomskom prosperitetu i suzbijanju terorizma i ekstremizma.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.