Guverner Teksasa zabranio obaveznu vakcinaciju
Greg Abot, Foto: Printscreen Youtube

ZABRANA

Guverner Teksasa zabranio obaveznu vakcinaciju

Abot je jedan od republikanaca koji se suprotstavlja zvaničnoj politici administracije Džoa Bajdena

Objavljeno:

Guverner Teksasa Greg Abot zabranio je svim ustanovama u toj saveznoj državi da uvode obaveznu vakcinaciju protiv kovida-19.

„Nijedan entitet u Teksasu ne sme od pojedinaca da traži potvrdu o vakcinaciji protiv kovida, uključujući poslodavce, ako se pojedinac protivi vakcinaciji iz ličnih uverenja, religije ili medicinskih razloga, uključujući i preležan kovid-19“, piše u naređenju guvernera.

Abot je jedan od republikanaca koji se suprotstavlja zvaničnoj politici administracije Džoa Bajdena, pa je prethodno zabranio lokalnim vladama i školama da uvode pravilo o obaveznom nošenju maski, navodi Glas Amerike.

Bajden je ranije izdao naređenje za sve kompanije koje zapošljavaju više od 100 ljudi – da zaposleni moraju ili da se vakcinišu ili da se testiraju jednom nedeljno.

Zdravstvenim radnicima i zaposlenima u vladinim agencijama, bilo da su stalno zaposleni ili honorarci, naređena je obavezna vakcinacija.

Dve velike aviokompanije čije je sedište u Teksasu, Ameriken erlajns i Sautvest, od zaposlenih zahtevaju obaveznu vakcinaciju.

Fejsbuk i Gugl, koji takođe imaju velika sedišta u Teksasu, isto traže od zaposlenih da budu vakcinisani.

Guverner Abot, koji je imao kovid, rekao je da „ohrabruje vakcinaciju onih kojima je vakcina potrebna, ali da to mora biti na dobrovoljnoj bazi“. Najavio je i da će apelovati na državnu skupštinu da ovo naređenje pretvori u zakon.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.