TAJLAND UVODI POREZ TURISTIMA: Nije prva država koja je povukla ovaj potez
Tajland, Foto: Promo

TURIZAM

TAJLAND UVODI POREZ TURISTIMA: Nije prva država koja je povukla ovaj potez

Ovakav trend naplate poreza razmatra sve više zemalja, imajući u vidu da će globalna pandemija po svemu sudeći biti prisutna još neko vreme

Objavljeno:

Ministarstvo turizma i sporta Tajlanda najvilo je da je spremno da od sledeće godine počne sa naplatom turističkog poreza, odnosno takse koju će plaćati svi međunarodni turisti.

Takozvani "Fond za transformaciju turizma" Tajlanda dobijaće direktna sredstva od turističkog poreza, i za sad se zna da će svi strani turisti plaćati oko 14 evra kako bi se ublažile negativne posledice globalne pandemije.

Tajland nije prva država koja uvodi porez stranim turistima. Takav porez već je uveo Novi Zeland polovinom 2019. godine i trenutno iznosi oko 20 evra.

Porez za strane turiste u visini od oko 30 evra od 1. aprila uvela je i meksička savezna država Kintana Ro u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih turističkih destinacija. Ovakav trend naplate poreza razmatra sve više zemalja, imajući u vidu da će globalna pandemija po svemu sudeći biti prisutna još neko vreme.

Podsetimo, Venecija je donela sličnu uredbu prema kojoj će se naplaćivati ulaz stranim turistima. Grad će, takođe, uvesti nadzorne kamere i mobilne aplikacije za prikupljanje podataka o tome koliko turista stiže u grad, a biće uvedena i dodatna pravila.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?
01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/TU magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media