"PITANJE SE NE MOŽE REŠITI SILOM": Jermenija za pregovore sa Azerbejdžanom o Nagorno-Karabahu!
Nagorno Karabah, Foto: EPA/DAVID GHAHRAMANYAN

ŠTA ĆE BITI?

"PITANJE SE NE MOŽE REŠITI SILOM": Jermenija za pregovore sa Azerbejdžanom o Nagorno-Karabahu!

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa indijskim ministrom spoljnih poslova Subrahmanijem Džaišankarom

Objavljeno:

Jermenski ministar spoljnih poslova Ararat Mirzojan najavio je danas da će se sastati sa azerbejdžanskim kolegom Džejhunom Bajramovim kako bi nastavio pregovore o rešenju sukoba u području Nagorno-Karabaha.

- Pregovori su planirani. Barem smo postigli dogovor o nastavku procesa i organizovanju novog sastanka sa azerbejdžanskim ministrom spoljnih poslova - izjavio je šef jermenske diplomatije, a prenosi ruska agencija TAS.

Dodao je da se pitanje Nagorno-Karabaha ne može rešiti silom, već zahteva političko rešenje kroz pregovore u sklopu Minske grupe Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa indijskim ministrom spoljnih poslova Subrahmanijem Džaišankarom.

- Jermenija napominje da upotreba sile ne može postati osnova za rešavanje sukoba u Nagorno-Karabahu. To bi trebalo rešiti kroz mirne pregovore Minske grupe OEBS-a - zaključio je visoki diplomata.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.