Premijer Japana najavio buster doze u decembru
Fumio Kišida, Foto: Profimedia

podsticanje ljudi koji su primili drugu dozu

Premijer Japana najavio buster doze u decembru

Ministarstvo zdravlja odlučilo je prošlog meseca da podstakne ljude koji su primili drugu dozu vakcine pre osam meseci

Objavljeno:

Japanski premijer Fumio Kišida saopštio je danas da njegova vlada planira da u decembru počne primenjivanje treće doze vakcine protiv koronavirusa.

Ministarstvo zdravlja odlučilo je prošlog meseca da podstakne ljude koji su primili drugu dozu vakcine pre osam meseci, a pozivajući se na studije koje pokazuju da se antitela koja štite od bolesti vremenom smanjuju.

Vakcinacija u Japanu je počela u februaru i prvo su vakcinu protiv korona virusa primili medicinski radnici, da bi se tokom proleća imunizacija proširila na osobe starije od 65 godina, nakon čega su usledile osobe sa pridruženim bolestima i na kraju opšta populacija.

„Pripremaćemo se na osnovu pretpostavke da ćemo početi već u decembru“, rekao je Kišida.

Japan je uspeo da obnovi društvene i ekonomske aktivnosti na nivo koji je bio pre pandemije, a od ukidanja vanrednog stanja koje je do 1. oktobra pokrivalo Tokio i još 18 prefektura.

Tokio je danas zabeležio 77 dnevnih slučajeva koronavirusa, kako je saopštila gradska vlada, a nakon što je prethodnog dana evidentirala 49 slučajeva, što je najmanje od juna prošle godine.

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.