RUSI PODIGLI BESPILOTNE LETELICE: Poletele su sa BRODA
Ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

RUSKO NAORUŽANJE

RUSI PODIGLI BESPILOTNE LETELICE: Poletele su sa BRODA

Vojnici se suočavaju i sa problemima u obezbeđivanju stabilne veza sa dronom, kao i njegova navigacije u uslovima kada je reljef veoma složen

Objavljeno: 17:35h

Ruski mornari su prvi put na vežbama koristili izviđačke dronove kako bi kontrolisali ciljanje krstarećih raketa „Kalibar“, saopštili su u pres službi Južnog vojnog okruga.

- Posada malog raketnog broda ‘Veliki Ustjug’ Kaspijske flotile je u okviru godišnjih provera gađala iz raketnih kompleksa ‘Kalibar’. Vojnici su prvi put primenili nestandardni način kontrole pogađanja ciljeva dronovima ‘Orlan 10’ i ‘Eleron 3’, koje su lansirali sa raketnog broda „Dagestan, rekli su u Južnom vojnom okrugu.

Naveli su i da primena dronova sa broda sa sobom nosi niz poteškoća. Između ostalog, na brodu su složni uslovi za poletanje i sletanje, jer se brod ljulja, ima ograničenu površinu startne pozicije, dron može da sleti na vodu i drugo. Pored toga, klimatski uslovi su nekada veoma loši, pa je, na primer, korišćenje drona otežano na visini iznad 1.500 metara prilikom udara vetra od 10 metara u sekundi.

Vojnici se suočavaju i sa problemima u obezbeđivanju stabilne veza sa dronom, kao i njegova navigacije u uslovima kada je reljef veoma složen ili su ispod letelice velika vodena prostranstva pa je teško pronaći mesto za sletanje.

.

(Espreso/rs.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media