UVODE "SEMINARE O PLODNOSTI": Žele da nauče žene da počnu da planiraju TRUDNOĆU do ovih GODINA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

UNIVERZITET U KEMBRIDŽU

UVODE "SEMINARE O PLODNOSTI": Žele da nauče žene da počnu da planiraju TRUDNOĆU do ovih GODINA!

Doroti Birn, nova predsednica koledža Murej Edvards, rekla je da će seminari "pomoći" studentkinjama da bolje razumeju svoju plodnost

Objavljeno:

Mari Edvards, jedan od poslednjih ženskih koledža Univerziteta u Kembridžu, će uvesti "seminare o plodnosti" kako bi "naučio" žene da počnu da planiraju trudnoću do sredine tridesetih godina.

Ova odluka je donesena nakon što su podaci Kancelarije za nacionalnu statistiku pokazali da se ukupna stopa fertiliteta u Engleskoj i Velsu smanjila sa 1,58 dece po ženi 2020. godine na 1,53 u prvom tromesečju 2021. godine.

Doroti Birn, nova predsednica koledža Murej Edvards, rekla je da će seminari "pomoći" studentkinjama da bolje razumeju svoju plodnost.

Birn, koja je ćerku rodila u 45. godini nakon IVF tretmana, izjavila je da je postalo "gotovo zabranjeno" pitati žene o planiranju dece, dodajući da "smo otišli predaleko". Mnoge je iznenadila ova njena izjava.

"Mlade žene su naučene da moraju dobro da se snađu u školi, steknu diplomu, budu uspešne u karijeri i budu lepe. Usput zaboravljaju da rode dete, što se meni zamalo dogodilo. Fokusirala sam se na karijeru i nisam posvećivala dovoljno pažnje planiranju trudnoće", kazala je Birn za britanske medije.

Prosečna dob prvorotkinja u Velikoj Britaniji je 30 godina, ali istraživanja pokazuju da plodnost žena počinje da opada sredinom tridesetih, a naročito nakon 35. godine.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.