TRUDNICA KOJA SE IZBORILA SA KORONOM APELUJE: Ono što sam preživela...
Ilustracija, Foto: Profimedia

apel

TRUDNICA KOJA SE IZBORILA SA KORONOM APELUJE: Ono što sam preživela...

Zbog ovih komplikacija doktori su se uplašili da će morati da je hitno porode carskim rezom u 26. nedelji trudnoće, pa je hitno prebačena u bolnicu u Londonu

Objavljeno: 23:47h

Nevakcinisana trudnica iz Kenta, koja je provela više od mesec dana u komi zbog komplikacija sa korona virusom, sada je apelovala na sve buduće majke da se što pre vakcinišu kako ne bi prošle kroz isto što i ona.

Kleri Brumli (33) nije primila prvu dozu vakcine pre nego što se zarazila ovim virusom ranije ove godine. U početku je primetila da otežano diše i odmah je otišla u lokalnu bolnicu u Kentu gde je prvo priključena na mehaničku ventilaciju, a nakon što joj se situacija dodatno pogoršala doktori su je uveli u indukovanu komu.

Zbog ovih komplikacija doktori su se uplašili da će morati da je hitno porode carskim rezom u 26. nedelji trudnoće, pa je hitno prebačena u bolnicu u Londonu.

Njeno stanje počelo je da se poboljšava posle mesec dana i ona je početkom avgusta puštena na kućno lečenje. Njen oporavak ni danas nije potpuno završen jer još uvek oseća posledice infekcije.

Ona je u svojoj ispovesti koju je ispričala u okviru kampanje za podsticanje trudnica na vakcinaciju rekla da razume strah trudnica, ali da ono što je ona preživela nadmašuje svaki strah od vakcine, prenosi Metro.

- Potpuno razumem vaše oklevanje da se ne vakcinišete dok ste trudni, ja sam posle dva pobačaja bila preplašena i samo sam želela da sa mojim detetom sve bude u redu. Nakon svega što sam preživela mogu da vam kažem da strah za život tokom zaraze veći od moje sumnje u to da li treba da se vakcinišem ili ne - rekla je ona.

Najnovije istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da se procenat nevakcinisanih trudnica, među pacijentima koji su imali težu kliničku sliku, drastično povećao poslednjih nekoliko meseci.

Skoro petina pacijenata na intenzivnoj nezi bile su trudnice koje nisu primile nijednu dozu vakcine.

Istraživanje je pokazalo da većina trudnica ne želi da se vakciniše zbog upozorenja lekara. Stručnjaci su u početku savetovali trudnicama da se ne vakcinišu sve dok se ne utvrdi da je vakcina potpuno bezbedna i za majku i za dete.

U međuvremenu je istraživanje sprovedeno na 160.000 trudnica pokazalo da je vakcina potpuno bezbedna, a lekari su pozvali sve trudnice da se što pre vakcinišu kako bi sačuvale i sebe i bebu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.