ZABRANJENO NAMETANJE VAKCINACIJE PROTIV KORONE! Guverner Teksasa hitno izdao naredbu
Greg Abot, Foto: Printscreen/Youtube

novo

ZABRANJENO NAMETANJE VAKCINACIJE PROTIV KORONE! Guverner Teksasa hitno izdao naredbu

Istakao je da “nijedan subjekt u Teksasu” ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od nijednog pojedinca, uključujući zaposlene ili korisnike

Objavljeno:

Guverner Teksasa Greg Abot izdao je izvršnu naredbu kojom je zabranio da kompanije ili drugi subjekti pojedincima u toj državi nameću obavezu vakcinisanja protiv kovida-19.

Republikanac Abot tako se usprotivio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, demokrati koji je prošlog meseca pozvao poslodavce širom zemlje da svojim zaposlenicima narede da se vakcinišu protiv korona virusa ili će u suprotnom dobiti otkaz, javio je Rojters a prenosi Tanjug.

- Vakcina protiv korona virusa je sigurna i efikasna, učinkovito i predtavlja najbolju obranu protiv virusa, ali bi trebalo da ostane dobrovoljna, a ne nametnuta - smatra Abot.

Istakao je da “nijedan subjekt u Teksasu” ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od nijednog pojedinca, uključujući zaposlene ili korisnike.

Tehnološki giganti Fejsbuk i Gugl, koji u Teksasu zapošljavaju veliki broj ljudi, zatražili su od svojih zaposlenih da poseduju potvrdu o vakcinaciji kako bi mogli da se vrate u kancelarije.

Ameriken Erlajnz takođe je naredio zaposlenima da do 24. novembra moraju dostaviti potvrdu da su vakcinisani ili će dobiti otkaze.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.