CEO SVET BRUJI O SANDALAMA SEVERNOKOREJSKOG LIDERA: Izbor obuće ukazuje na ozbiljne zdravstvene probleme? (VIDEO)
Kim Džong-un, Foto: EPA / KCNA

KAKAV PRIZOR

CEO SVET BRUJI O SANDALAMA SEVERNOKOREJSKOG LIDERA: Izbor obuće ukazuje na ozbiljne zdravstvene probleme? (VIDEO)

One su i dalje velika misterija

Objavljeno:

Severnokorejski vođa Kim Džong-un zapeo je za oko međunarodnim posmatračima juče tokom govora povodom godišnjice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog njegovih reči, već zbog odabira obuće.

Kim je koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odelo, bordo kravatu i naočale s pola okvira, prema snimci koju je danas objavio državni medij. Kolin Zvirko, viši analitički dopisnik za En-Ka Njuz sa sedištem u Seulu, primetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je odlučio da obuje sandale i je li ih već pre nosio. Koji god razlog bio, čini se da Kim u poslednje vreme poduzima mere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti, rekao je.

- Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu u junu, a u septembru je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama za vreme dugih govora, što nije uobičajeno - rekao je Zvirko.

Čini se da je posebno oprezan s koronom i da se možda suočava s tekućim zdravstvenim problemima.

Kimovo zdravlje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji. Kimov odabir odeće često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju, koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji.

Kad se Kim ponovo pojavio u državnim medijima početkom jula, nakon što gotovo mesec dana nije viđen u javnosti, analitičari su primetili da mu je sat čvršće nego inače pričvršćen za naoko vitkiji ručni zglob i pokrenuli glasine o zdravlju vođe.

Državni mediji kasnije su spomenuli njegovo zdravlje, što retko čine. Citirali su neidentifikovanog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Severnoj Koreji bili slomljeni kad su videli fotografije Kima na kojima izgleda "mršavo".

Kim se u svom govoru u nedelju fokusirao na probleme stranke i pozvao zvaničnike da poboljšaju život građana u jeku "mračne" ekonomske situacije.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.