"JEDINI NAČIN ZA NAPREDOVANJE, UPRKOS TMURNOJ SITUACIJI": Kim pozvao zvaničnike da se fokusiraju na 1 bitnu stvar!
Kim Džong-un, Foto: EPA / KCNA

SEVERNA KOREJA

"JEDINI NAČIN ZA NAPREDOVANJE, UPRKOS TMURNOJ SITUACIJI": Kim pozvao zvaničnike da se fokusiraju na 1 bitnu stvar!

U Pjongjanu su juče održani umetnički performansi, razne svečanosti i vatromet u znak proslave 76. godišnjice od osnivanja Radničke partije Koreje

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je zvaničnike da se fokusiraju na poboljšanje života građana u uslovima "tmurne" ekonomske situacije, izvestili su danas severnokorejski državni mediji povodom obeležavanja godišnjice vladajuće stranke.

U Pjongjanu su juče održani umetnički performansi, razne svečanosti i vatromet u znak proslave 76. godišnjice od osnivanja Radničke partije Koreje, ali nije bilo velike vojne parade koja se ponekad održavala u takvim prilikama, prenosi agencija Rojters.

Zemlja je suočena sa „velikim zadacima koji imaju za cilj prilagođavanje i razvoj državne ekonomije“ i postizanje ekonomskih ciljeva utvrđenih na nedavnim sastancima stranaka i vlada, rekao je Kim u svom govoru koji je prenela državna novinska agencija KCNA.

„Jedini način za dinamično napredovanje, uprkos tmurnoj situaciji je da se cela Partija ujedini“, dodao je on.

Zvaničnici ne bi trebalo da žele privilegije i povlašćeni tretman i “uvek bi trebalo da razmotre da li njihov rad narušava interese ljudi ili izaziva nevolje drugima”, poručio je Kim.

Državni mediji su pokazali kako se Kim obraća u jednoj prostoriji punoj zvaničnika, bez vidljivog socijalnog distanciranja, maski i drugih mera protiv kovida-19.

Ova zemlja, kako navodi Rojters, nije prijavila nijedan slučaj virusa, ali je uvela stroga zatvaranja granica, ograničenja kretanja i druge mere.

Ekonomija Severne Koreje bila je pogođena višegodišnjim sankcijama zbog razvoja svojih nuklearnih programa i programa naoružanja, a obline padavine i poplave su takođe uzele danka.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.