TALIBANI: Nadamo se da će nam Rusija pomoći
Talibani, Foto: Profimedia

OGLASILI SE

TALIBANI: Nadamo se da će nam Rusija pomoći

Rusija je važna zemlja u ekonomskom smislu

Objavljeno:

Talibanske vlasti izrazile su nadu da će Rusija učestvovati u obnovi Avganistana od štete koju su naneli višedecenijski sukobi u toj zemlji, izjavio je zamenik avganistanskog ministra za informisanje i kulturu Zabinulah Mudžahid.

On je za TASS rekao da se talibani raduju saradnji sa svim zemljama i da strana ulaganja igraju značajnu ulogu u Avganistanu.

- Rusija je važna zemlja u ekonomskom smislu. Avganistan je razoren tokom rata, a Rusija i druge zemlje bi mogle pomoći u obnovi. Pozdravljamo takvu pomoć i nadamo se finansijskoj podršci - istakao je Mudžahid.

Prema njegovim rečima, talibani žele da uspostave veze sa svim zemljama i to, prije svega, diplomatske, bez kojih dalja saradnja "jednostavno nije moguća".

- Pregovaramo sa Rusijom, pre svega radi priznavanja naše vlade i nastavka rada ambasada (Rusije i Avganistana). Rešavanje tih pitanja otvoriće put za dalju saradnju - dodao je Mudžahid.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je 24. septembra da Rusija, kao i većina zemalja u svetu, pažljivo prati aktivnost talibana u Avganistanu, kao i to da li se talibanske vlasti drže svojih obećanja.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.