VULKAN NA LA PALMI OMEO VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ: Nekoliko letova je OTKAZANO
Vulkan, Foto: Printscreen/Youtube

DRAMA

VULKAN NA LA PALMI OMEO VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ: Nekoliko letova je OTKAZANO

Aerodrom La Palma zatvoren je od četvrtka, a lokalna aviokompanija otkazala je ranije tokom dana usluge za i sa severnog aerodroma Tenerifa i preusmerila letove za južni

Objavljeno:

Pepeo iz vulkana Kumbre Vieha na španskom ostrvu La Palma poremetio je danas vazdušni saobraćaj i na susednom ostrvu Tenerife, iako su se uslovi kasnije tokom dana poboljšali.

Severeni aerodrom Tenerifa je otvoren i avioni su mogli bezbedno da slete i polete, ali je nekoliko letova otkazano ili preusmereno na južni terminal, saopštio je španski avio-operater AENA, prenosi Rojters.

Aerodrom La Palma zatvoren je od četvrtka, a lokalna aviokompanija otkazala je ranije tokom dana usluge za i sa severnog aerodroma Tenerifa i preusmerila letove za južni.

Danas popodne je saopšteno da se nastavlja sa radom s obzirom na poboljšanje meteoroloških uslova, a AENA je takođe potvrdila da je nekoliko aviona sletelo nakon poboljšanja situcije sa vulkanskim pepelom.

Vulkan Kumbre Vieha je 19. septembra počeo da ispušta ogromne količine usijane lave, oštetivši stotina zgrada i farmi, i prisiljavajući na evakuaciju više hiljada ljudi na La Palmi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.