PUTIN NAMERNO POVEO ZGODNU POMOĆNICU DA ZBUNI TRAMPA? Šokantne tvrdnje u knjizi bivše zvaničnice Bele kuće (VIDEO)
Putin i Tramp, Foto: Printscree/Youtube

NEVEROVATNO

PUTIN NAMERNO POVEO ZGODNU POMOĆNICU DA ZBUNI TRAMPA? Šokantne tvrdnje u knjizi bivše zvaničnice Bele kuće (VIDEO)

Njena knjiga "I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House" naći će se na policama knjižara 5. oktobra, a u nju su uvid imali novinari "Njujork tajmsa" i "Vašington posta"

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin poveo je sa sobom atraktivnu prevoditeljku kako bi odvratila pažnju bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa na njihovom sastanku 2019, a Trump je rekao Putinu da će se ponašati oštro pred kamerama, ali da će kad novinari napuste prostoriju moći da se "privatno lepo igraju i razgovaraju", otkrila je bivša zvaničnica Bele kuće Stefani Grišam u svojoj novoj knjizi, preneo je "Jutarnji list".

- OK, s vama ću se nekoliko minuta ponašati malo oštrije, ali to je za kamere. Nakon što oni odu, razgovaraćemo. Razumete... - rekao je Tramp Putinu kad su se u junu 2019. sastali u Japanu na samitu G20, ispričala je Grišam.

Njena knjiga "I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House" naći će se na policama knjižara 5. oktobra, a u nju su uvid imali novinari "Njujork tajmsa" i "Vašington posta".

Grišam je bila pomoćnica u kampanji 2016, a ubrzo je postala portparolka prve dame Melanije Tramp. Od jula 2019. do aprila 2020. proglašena je sekretarkom za medije i direktorkom komunikacija u Beloj kući. Zatim se vratila u Istočno krilo kako bi ponovo bila portparolka prve dame, a u novoj knjizi otkrila je odgovore na brojna pitanja i prepričala neke od najupečatljivijih trenutaka iz Trampovog mandata.

Grišamova je u novoj knjizi takođe uporedila Melaniju sa Marijom Antoanetom.

Na sastanku u Japanu 2019. Trump je grdio i mahao prstom prema Putinu pred kamerama govoreći mu da se "ne meša u (američke) izbore" pre nego što su 90 minuta mirno pričali iza zatvorenih vrata bez prisustva novinara. Kako prenosi "Gardijan", Tramp se našalio sa Putinom da treba da se "reše" novinara koji objavljuju "lažne vesti" i rekao:

- Vi nemate ovaj problem u Rusiji...

- O da - odgovorio je Putin.

- Imamo i mi isto to - dodao je.

Potom je Tramp upro prst u Putina i rekao:

- Ne mešaj se u izbore!

Prema "Tajmsu", Grišam je razgovarala s Fionom Hil, administrativnim stručnjakom za Rusiju, koja je objasnila što je Putin napravio kako bi zbunio Trampa.

"Kad je sastanak počeo, Fiona Hil se nagnula i pitala me da li sam primetio Putinovu prevoditeljku, veoma atraktivnu brinetu sa dugom kosom, lepim licem i prekrasnom figurom", napisala je Grišam.

"Nastavila je da mi priča kako sumnja da je Putin lično odabrao tu ženu da odvrati pažnju našeg predsednika", rekla je.

Brineta u plavoj haljini pratila je Putina u sobu dok je ruski čelnik pozdravljao američku delegaciju u Osaki, preneo je "Jutarnji list".

Prema "Postu", Grišamov je takođe rekla da je Tramp bio "previše obmotan sopstvenim egom i iluzijama o svojoj nepobedivosti da bi mogao da reaguje na pandemiju korona virusa kako je trebalo.

"Gardijan" prenosi da je portparolka Donalda Trampa nazvala knjigu "još jednim jadnim pokušajem da se zaradi na predsednikovoj snazi i prodaju laži o porodici Tramp".

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.