TOTALNA LUDNICA U BRITANIJI: Zbog goriva SEVAJU I NOŽEVI! (VIDEO)
Pumpa, Foto: Dragana Udovičić

užas

TOTALNA LUDNICA U BRITANIJI: Zbog goriva SEVAJU I NOŽEVI! (VIDEO)

Londonska policija rekla je da su dobili prijavu o incidentu u ponedeljak poslepodne, ali da “nisu ušli u trag ni jednom od vozača koji su učestvovali u incidentu”

Objavljeno: 21:23h

Nestašica goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu izazvala je nezapamćene gužve na benzinskim pumpama s kojih dolaze prizori dugih redova nervoznih vozača.

Višesatno čekanje da se napuni tank neke je osobe posebno izludelo pa je zabeležen i niz incidenata.

Posebno je napeto bilo na lokaciji u Velingu, u jugoistočnom Londonu, gde je u redu za gorivo jedan vozač nožem pretio drugom vozaču.

Na video snimku koji je objavio Daily Telegraph vidi se kako muškarac sa obrijanom glavom viče na osobu koja je zatvorena u jednom autu (čini se da je reč o Sitroenu) i pritom u desnoj ruci drži nož. U drugom kadru vidi se kako osoba u Sitroenu pokušava da pobegne od nasrtljivog manijaka koji se baca na haubu automobila pa potom s njega silazi i nogom razvaljuje levi retrovizor na autu.

Londonska policija rekla je da su dobili prijavu o incidentu u ponedeljak poslepodne, ali da “nisu ušli u trag ni jednom od vozača koji su učestvovali u incidentu”.

Iako je reč o posebno nemiloj sceni, za očekivati je da to neće biti zadnji takav slučaj. Naime, panična kupnja goriva ne jenjava, a sve više benzinski crpki diljem Britanije ostaje bez goriva.

Daily Telegraph javlja i da je dosad tokom vikenda zabeleženo više od 250 slučajeva u kojima su očajni vozači natočili pogrešno gorivo u rezervoar, zbog čega su morali da zovu pomoć na cesti. Inače je prosečni broj takvih slučajeva tokom vikenda – 20.

Vozači moraju biti oprezni jer smo zabeležili dramatičan skok slučajeva sipanja pogrešnog goriva. Kako svaki takav rezervoar moramo potpuno da ispraznimo, tako dolazi do dodatnog rasipanja goriva, objasnio je Edmund King, šef Pomoći na cesti.

Kolone za gorivo u utorak su se toliko povećale da je reagovala i britanska Vlada koja je u pomoć pozvala vojsku. Više od 150 vojnika će dostavljati gorivo, a vlast, koja se jako trudi da ne širi paniku među građanima, je to nazvala “razumnim potezom iz predostrožnosti”.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.