LJUDE IZ STANOVA IZVLAČILI MERDEVINAMA: 4 osobe teško povređene u eksploziji i požaru u Geteborgu! (FOTO/VIDEO)
Stambena zgrada u Geteborgu, Foto: Profimedia

ŠVEDSKA

LJUDE IZ STANOVA IZVLAČILI MERDEVINAMA: 4 osobe teško povređene u eksploziji i požaru u Geteborgu! (FOTO/VIDEO)

Hitne službe saopštile su da gase požar u stambenoj zgradi

Objavljeno:

Četiri osobe teško su povređene u eksploziji i požaru u u švedskom gradu Geteborgu, a policija istražuje da li je postavljena eksplozivna naprava.

Najmanje 16 osoba prevezeno je u bolnicu nakon što su vatrogasci izvukli stanare iz stambenog bloka iz kojeg je sukljao dim. Tri žene i jedan muškarac zadobili su teške povrede, rekao je portparol Univerzitetske bolnice Sahlgrenska.

Švedski javni radio SR izvestio je da je oko 25 ljudi prevezeno u bolnice u drugom po veličini švedskom gradu. Policija je objavila da je pokrenula istragu.

Geteborg, Švedska
foto: Profimedia

"Verujemo da je eksplodiralo nešto što nije prirodnog uzroka", rekao je portparol policije Tomas Fuksborg na konferenciji za medije i dodao da je nešto "verovatno" postavljeno na mestu eksplozije.

Rekao je da je požar pod kontrolom, ali da su stanari evakuisani.

Hitne službe saopštile su da gase požar u stambenoj zgradi. Isključili su mogućnost curenja plina, ali su se suzdržali od nagađanja uzroka eksplozije.

Geteborg, Švedska
foto: Profimedia

Stanarka u toj zgradi Anja Almen rekla je da je čula metež na ulici nešto nakon 5 sati, petnaestak minuta nakon eksplozije.

"Izašla sam na terasu i ostala šokirana. Svuda je bio dim, na svakom stepeništu", rekla je u telefonskoj izjavi iz obližnje crkve u koju su ona i drugi stanari evakuisani.

"Ljude su izvlačili iz stanova merdevinama vatrogasnih vozila", dodala je.

Nordijska zemlja se poslednjih godina bori sa porastom kriminala i bandama koje koriste eksploziv i vatreno oružje za poravnavanje računa.

Ovogodišnji izveštaj pokazao je da je Švedska u poslednje dve decenije od zemlje sa niskom stopom oružanog nasilja postala jedna od zemalja sa najvišom stopom.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.