Putin naredio humanitarni prekid vatre u Alepu!
Foto: Fonetap

izbegavanje novih žrtava

Putin naredio humanitarni prekid vatre u Alepu!

Načelnik Generalštaba je izjavio da, uzimajući u obzir nesposobnost SAD da razdvoje opoziciju od terorista, ruska vojska se obraća direktno liderima opozicije da izađu iz Alepa
Objavljeno:

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu doneo je odluku da uvede još jedan u nizu humanitarni prekid vatre u Alepu. On će stupiti na snagu 4. novembra od 09.00 do 19.00, saopštio je načeklnih Generalštaba Valerij Gerasimov.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema rečima Gerasimova, na zahtev predsednika Vladimira Putina, odluka o početku humanitarnog prekida vatre doneta je kako bi se „izbegle besmislene žrtve“.

KO ĆE OVO DA ZAUSTAVI? 600.000 dece među taocima u Mosulu! - Kako bi se izbegle besmislene žrtve ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu, po nalogu Vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije Vladimira Putina, doneo je odluku da uvede 4. novembra od 09 ujutru do 19. uveče ‘humanitarni prekid vatere’ u Alepu - rekao je on.

Načelnik Generalštaba je izjavio da, uzimajući u obzir nesposobnost SAD da razdvoje opoziciju od terorista, ruska vojska se obraća direktno liderima opozicije da izađu iz Alepa.

foto: Fonetap

- Uzimajući u obzir nesposobnost naših američkih kolega da razdvoje opoziciju od terorista obraćamo se direktno svim liderima naoružanih formacija da prekinu borbene akcije i izađu iz Alepa sa svim oružje. U tu svrhu su otvorena dva koridora, od kojih će biti povučene vladine snaga i tehnika - rekao je Gerasimov.

foto: Fonetap

Po njegovim rečima, jedan koridor je otvoren za kretanje prema sirijsko-turskoj granici, drugi prema Idlibu. Kako je dodao Gerasimov, ostalih šest koridora se koriste za izlazak civila, evakuaciju bolesnih i ranjenih. Svi pokušaji militanata da se probiju iz Alepa završeni su neuspešno. Teroristi trpe velike gubitke, rekao je ruski general.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.