RUSIJA ISPALILA NOVU RAKETU, evo i zašto (VIDEO)
Testiranje rakete, Foto: Printscreen/Telegram

TESTIRALI

RUSIJA ISPALILA NOVU RAKETU, evo i zašto (VIDEO)

Novi raketa je posle niza ispitivanja potvrdila pouzdanost, uspešno je izvršila zadatke i precizno pogodila uslovnu metu

Objavljeno: 08:28h

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su testirale novu raketu namenjenu protivraketnim sistemima na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema rečima komandira protivraketnih jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-majora Sergeja Grabčuka, „novi raketa je posle niza ispitivanja potvrdila pouzdanost, uspešno je izvršila zadatke i precizno pogodila uslovnu metu“.

On, međutim, nije precizirao o kojoj raketi je reč kao ni iz kog sistema je ona ispaljena.

Mediji podsećaju da je nakon jednog prethodnog testiranja član javnog saveta Ministarstva odbrane Rusije Igor Korotčenko je za Sputnjik izjavio da će nove rakete za protivraketne sisteme osnažiti odbranu Moskve i Centralnog industrijskog rejona.

On je tada rekao da se radi o raketi 53T6M koja će zameniti stare u silosima koje trenutno osiguravaju rad sistema A-135. Međutim, ta informacija nije zvanično potvrđena.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je tokom 2017-2021. godine sa poligona Sari Šagan održano deset probnih lansiranja novih raketa.

Snimak testranja možete pogledati OVDE.

(Espreso/ Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.