BRITANSKI PRINC SASTAVLJA PRAVNI "TIM SNOVA": Počinje suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje tinejdžerke!
Princ Endru, Foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

OPTUŽNICA

BRITANSKI PRINC SASTAVLJA PRAVNI "TIM SNOVA": Počinje suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje tinejdžerke!

Tužbu je prošlog meseca podnela Virdžinija Roberts, jedna od žrtava milijardera pedofila Džefrija Epstajna

Objavljeno:

Britanski princ Endru, sin kraljice Elizabete II, sastavio je, kako piše “Dejli mejl”, advokatski “tim snova” i oseća “pouzdanje” da će slučaj pokrenut protiv njega zbog silovanja i seksualnog napada biti odbačen na sudu.

Protiv njega je podignuta optužnica za seksualno zlostavljanje tinejdžerke, čime je konačno okončan zastoj usled odbijanja princa da svedoči u slučaju.

Tužbu je prošlog meseca podnela Virdžinija Roberts, jedna od žrtava milijardera pedofila Džefrija Epstajna koja je rekla da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao početkom 2000-ih u Epstajnovoj vili u Njujorku, kada je imala samo 17 godina. Kako se 61-godišnji princ nije oglasio nakon toga, tužba vredna više miliona dolara je 27. avgusta dostavljena na adresu Kraljevske lože u Vindsoru u Engleskoj, gde živi.

“Dejli mejl” piše da je Endru sastavio tim “moćnih američkih advokata”. Izvor blizak pravnom timu koji je vojvoda od Jorka zadužio za odbranu rekao je listu da je “britanski tim princa polako ali sigurno sastavio tim visoko kvalifikovanih, velikih advokatskih imena da se bore u njegovo ime pred sudom u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Ljudi će biti iznenađeni imenima onih koji će ga braniti. To je tim snova nekih od najoštrijih umova u ovom poslu. Vlada veliko pouzdanje među svima, uključujući Endrua, da će ova građanska tužba biti odbačena pre nego što uopšte dođe do suda – rekao je taj izvor.

“Dejli mejl” je ranije otkrio da Virdžinija Roberts (38) planira da tuži princa na sudu u Njujorku, navodeći da je bila primorana na seks sa njim tri puta kad je bila maloletna. U tužbi se tvrdi da je Endru “silovao i seksualno napao” Virdžiniju. Ona traži odštetu čiji iznos nije preciziran a moglo bi bi reč o miliona dolara. Princ Endru je više puta porekao sve optužbe.

Čuvena advokatkinja u pravnom timu

Veruje se da je u Endruovom pravnom timu u SAD Bler Berk, moćna advokatkinja iz Los Anđelesa čiji su prethodni klijenti bili Harvi Vajnstajn, Britni Spirs, Leonardo DiKaprio i Mel Gibson.

- Bler je jedna od najboljih u ovom poslu. Zovu je “rotvajler” – rekao je “Dejli mejlu” njen bivši saradnik.

- Ona ne bira sredstva. Ako neko može da raščisti Endruovo ime i sredi ovaj haos, to je ona – dodao je neimenovani advokat.

“Dejil mejl” ukazuje da je advokat Robertsove Dejvid Bojiz pokušao da uruči kopiju građanske tužbe Berkovoj. Dokument popunjen u petak u Njujorku sadržao je njen odgovor. Berkova je navela da “nije ovlašćena” da prihvati dokumenta.

Ona nije odgovorila na pitanja novinara da li će predstavljati princa Endrua pred sudom.

Malo je verovatno da će imati advokate u svoje ime sutra pred njujorškim sudom kad će sudija saslušati advokate Robertsove, koji će izneti slučaj i pokušati da ponude “dokaz” da su uspešno isporučiil tužbu Endruu u Britaniji.

Temelj za odbacivanje tužbe

- Druga strana je veoma dobra u nizanju naslova (u medijima), ali na kraju će se sve svesti na zakon. Prinčev pravni tim nema nameru da potvrdi ovu neozbiljnu tužbu svojim prisustvom na ročištu u ponedeljak. Veruju da mogu dovesti do odbacivanja Virdžinije tužbe – rekao je izvor “Dejli mejla”.

Jedno od mogućih temelja za odbacivanje tužbe mogao bi biti sporazum iz 2009. koji je Roberts potpisala sa Epstajnom a u kojem se složila da neće tužiti njegove prijatelje, saradnike ili zaposlene u zamenu za finansijsko poravnanje.

Epstajn je 2019. izvršio samoubistvo u njujorškom zatvoru, gde je čekao na suđenje zbog trgovine maloletnicama.

- Sporazum sa Epstajnom možda će biti dovoljan da pokrije princa Endrua i odbaci tužbu – rekao je izvor britanskog tabloida.

U petak je izvor blizak vojvodi od Jorka rekao da se njegov britanski advokat Geri Bloksom oseća “veoma opušteno” po pitanju prvog sudskog saslušanja.

- Očekujem da nećemo videti vojvodine advokate prisutne na saslušanju u ponedeljak. Niko neće želeti da bude na sudu kako bi se upustio u proces – ukazao je.

Međutim, advokati Robertsove veruju da će uspeti da ubede sudiju da su Endruu uspešno izručena dokumenta, što znači da će onda prinčevom timu početi da “otkucava sat” jer imaju rok od 21 dana da reaguju ili se suoče sa nepravosnažnom presudom protiv njega.

Bonus video:

39:15

USIJANJE DANA 23.08.2021. GALIJAŠEVIĆ, ĐORIĆ, DEĐANSKI: VOĐA VEHABIJA U BiH IZAZI IZ ZATVORA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.