INCIDENT NA POMOLU: Japan primetio podmornicu, sumnjaju na 1 ZEMLJU!
Podmornica, Foto: Profimedia

drama

INCIDENT NA POMOLU: Japan primetio podmornicu, sumnjaju na 1 ZEMLJU!

Japanska mornarica je u petak identifikovala podmorsko plovilo kako se kreće severozapadno od teritorijalnih voda u blizini ostrva Amami Ošima, koja pripadaju prefekturi Kagošima

Objavljeno:

Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u vodama u blizini južnih ostrva primetilo podmornicu za koju se veruje da je iz Kine, javlja Rojters.

Japanska mornarica je u petak identifikovala podmorsko plovilo kako se kreće severozapadno od teritorijalnih voda u blizini ostrva Amami Ošima, koja pripadaju prefekturi Kagošima, dodalo je ministarstvo.

U blizini je primećen i kineski razarač.

Tokio se žalio na brojne upade kineskih brodova u japanske teritorijalne vode oko spornih ostrva prethodnih godina, a Kina je neretko reagovala oštro na američke brodove koji su prolazili kroz ostrva u Južnom kineskom moru, što je Vašington nazivao "slobodom plovidbe".

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji, tokom posete Vijetnamu, rekao je da bi dve zemlje trebalo da se suzdrže od unilateralnih akcija u Južnom kineskom moru, koje bi mogle da zakomplikuju i povećaju nesporazume.

Japanske pomorske odbrambene snage su saopštile da su identifikovale plovila u zoni pripravnosti, koja je van teritorijalnih voda Japana, ali u kojoj plovila moraju da se predstave.

Ministar odbrane Nobuo Kiši naložio je njegovom osoblju da "sakupi informacije i ostane na oprezu", dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

00:44

KINA OBORILA REKORD: Spustila podmornicu na blizu 11.000 METARA ispod mora! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.