JAPANSKA PRINCEZA IZAZVALA SKANDAL: Odrekla se titule i 150 miliona zbog 1 stvari! (VIDEO)
Princeza Mako, Foto: Profimedia

ŠOKIRALA SVE

JAPANSKA PRINCEZA IZAZVALA SKANDAL: Odrekla se titule i 150 miliona zbog 1 stvari! (VIDEO)

Zbog aktuelne situacije sa princezom Mako, japanska vlada razmatra mogućnost da se ženama dopusti da zadrže status i nakon udaje

Objavljeno:

Princeza Mako šokirala je članove svoje porodice, ali i građane Japana kada je odbila milione dolara nasledstva i odabrala novi život za sebe. Uprkos strogim pravilima carske porodice, ona je odlučila da se preseli u Njujork i otpočne zajednički život sa verenikom Keijem Komurom.

Iznos od oko 150 miliona dolara dodeljuje se kao utešna naknada ženama iz carske porodice Japana zbog zakona koji im nalaže da se nakon udaje odreknu carskog statusa.

Dvadesetdevetogodišnja princeza Mako je prva žena koja će se udati bez tradicionalne japanske ceremonije i neće primiti naknadu koja joj sleduje.

Ovaj čin je konačna potvrda njene velike ljubavi sa Keijem Komurom, koja je izazvala mnogo oprečnih mišljenja u Japanu.

U septembru 2017. godine objavljeno je da je princeza Mako verena za misterioznog momka koga je upoznala tokom studija u Tokiju.

Sreća voljene princeze prekinuta je samo pet meseci kasnije, kada je veridba odložena zbog navodnog finansijskog spora između Komurove majke i njenog bivšeg verenika.

Skandal je nastao kada je nekadašnji verenik Komurove majke saopštio da mu je ona dužna novac koji je pozajmio za obrazovanje izabranika japanske princeze. Reč je o četiri miliona dolara, ali su Komuro i njegova porodica oštro negirali ove tvrdnje.

Komuro je izdao opširno saopštenje u pokušaju da objasni skandal koji potresa njegovu porodicu i ponudio da pomenutu svotu novca vrati, iako smatra da odgovornost u ovom slučaju ne može biti njegova.

Princeza Mako je trpela medijski pritisak zbog navodnih dugova svog verenika, a javnost nije bila oduševljena idejom da se ona odseli u Ameriku i tamo otpočne život sa čovekom koji je nije dostojan. Pritisak nije uspeo da naškodi njihovoj ljubavi, te se srećni par već neko vreme sprema za svadbenu ceremoniju.

Otac princeze Mako, prestolonaslednik Fumihito, stidljivo je podržao ovaj brak i istakao da je podrška javnosti bitna za sve članove porodice.

„Odobravam njihovo venčanje. Ustav kaže da se brak može temeljiti samo na obostranom pristanku muškarca i žene. Ako to zaista žele, mislim da je to onda nešto što moram da poštujem kao roditelj“, poručio je Fumihito.

Odluka para da raskine s tradicijom usmerila je pažnju javnosti na budućnost japanske carske porodice, pogotovo na kontroverzno pravilo da naslednici trona mogu biti samo muškarci.

Zbog aktuelne situacije sa princezom Mako, japanska vlada razmatra mogućnost da se ženama dopusti da zadrže status i nakon udaje. Ipak, konzervativci su protiv ove ideje, jer prema mišljenju mnogih, državu mogu da vode samo muškarci.

U međuvremenu, princeza Mako je odlučila da preskoči i ceremoniju veridbe tokom koje se razmenju darovi. Očekuje se da neće doći ni do susreta novog bračnog para sa aktuelnim vladarom Naruhitom i njegovom suprugom Masako.

Bonus video:

00:25

OVO JE HIT! Japanci u vrtiću uče decu kako da se ponašaju u PREVOZU, srce će vam biti puno kada vidite snimak! (VIDEO)

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.