ANTIVAKSERKA NIJE IMALA ŠANSE PROTIV KORONE: Preminula par dana po prijemu u bolnicu (VIDEO)
Antivakserka Aleksandra Blankenbiler, Foto: Printscreen Youtube

OPOMENA

ANTIVAKSERKA NIJE IMALA ŠANSE PROTIV KORONE: Preminula par dana po prijemu u bolnicu (VIDEO)

“Svakodnevno slušam strašna zapomaganja iz susednih soba”, rekla je.

Objavljeno:

Sve je više antivaksera i nevakcinisanih koji se suočavaju sa teškim simptomima koronavirusa. Jedna od njih je i TikTokerka Aleksandra Blankenbiler sa Floride koja je preminula od komplikacija korknavirusa samo devet dana po primanju u bolnicu. Pre nego što je umrla objavila je video snimak iz bolničkog kreveta u kome govori kako shvata da je pogrešila.

Ona u snimku moli sve mlade da se vakcinišu i priča im o svom iskustvu u bolnici, piše Dejli Mejl.

“Svakodnevno slušam strašna zapomaganja iz susednih soba”, rekla je.

Nešto više od nedelju dana kasnije, umrla je od komplikacija izazvanih koronavirusom u 31. godini života.

Ovu mladu devoku na društvenoj mreži TikTok prati više od 16 hiljada ljudi.

„Nemam mnogo energije pa ću pokušati ovo da vam kažem brzo. Nisam vakicnisana, ali nisam ni antivakserka zapravo. Samo nisam bila sigurna da mi vakcina ne može naneti ništa loše, sada vidim da je to bila greška i plašim se”, rekla je.

„Idite i vakicnišite se“

“To je bila velika greška, nije trebalo da čekam. Idite i vakicinišite se, ne čekajte da ne biste završili bespomoćni u bolnici kao ja. U redu je sumnjati, ali samo vam kažem, nedeljama sam razmišljala o tome da se vakcinišem, i bila sam spremna, ali sam čekala da se i moja porodica odluči na to”, izustila je jedva govoreći.

Na kraju ih je ubedila. Imala je zakazan termin za vakcinaciju zajedno sa svoje dve sestre i majkom. Ali, prekasno. Sve četiri su se zarazile, a njena infekcija postala je najozbiljnija.

Ispod njenog videa pojavili su se komentari u kojima je pisalo kako je opasnost od virusa prenaglašena. Tada je ona snimila još jedan video kao reakciju na te komentare.

„Ovde sam od ranog petka ujutru, i sve što sam čula su jauci i vriska. Ljudi, mislim da plaču jer su izgubili one koje vole. Ovo je opasno, shvatite to”, rekla je.

Video je snimila po dolasku u bolnicu, preminula je samo devet dana kasnije, 24. avgusta. Snimak je pregledan više od 800.000 puta.

Nije usamljeni slučaj

Ovo nije prvi slučaj da na Floridi umre neko ko je sumnjao u vakcine. Nedavno je preminuo i kontraverzni radijski voditelj, Mark Bernier koji se javno protivio vakcini. Imao je 66 godina. U svojim izlaganjima znao je da kaže kako se američka vlada „ponaša poput nacista“ kad prisiljava ljude da se vakcinišu, prenosi Index.hr.

Osam dana pre njega umro je Fil Valentajn, 61-godišnji radijski voditelj iz Tenesija koji se izrugivao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promenio mišljenje pošto je oboleo. On se sa koronavirusom borio mesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dik Farel, bivši komentator Njuzmaksa i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. avgusta, takođe u 65. godini, pošto je slušaocima govorio da se ne vakcinišu, nazvavši pandemiju „prevarodemijom“.

I Farel i Valentajn, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak vakcinišu, zažalivši što to sami nisu učinili.

Bonus video:

01:29

NA SAJMU POČELA VAKCINACIJA 3. DOZOM: Evo ko ima pravo da se vakciniše

(Espreso/NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.