ZAVRŠEN SEVERNI TOK 2: Otkriveni i naredni koraci
Gasovod, Foto: Printscreen/Youtube

SAOPŠTENO

ZAVRŠEN SEVERNI TOK 2: Otkriveni i naredni koraci

Sledeći korak biće spajanje deonice gasovoda sa obale Nemačke sa deonicom u vodama Danske metodom iznad vode, a zatim će se uraditi poslovi na puštanju u rad drugog kraka, kako bi gasovod počeo da radi do kraja godine

Objavljeno: 12:36h

„Na jutarnjoj operativnoj sednici u „Gaspromu“ predsednik uprave Aleksej Miler saopštio je da je jutros u 8.45 po moskovskom vremenu u potpunosti završena izgradnja gasovoda Severni tok 2“, navodi se u saopštenju.

„Sledeći korak biće spajanje deonice gasovoda sa obale Nemačke sa deonicom u vodama Danske metodom iznad vode, a zatim će se uraditi poslovi na puštanju u rad drugog kraka, kako bi gasovod počeo da radi do kraja godine“, preneo je ranije Sputnjik.

Ističe se da će „Severni tok 2“ doprineti podmirivanju dugoročnih potreba energetskog tržišta Evropske unije za uvoz prirodnog gasa, osiguravajući pouzdane i bezbedne isporuke pod razumnim ekonomskim uslovima.

Morski gasovod „Severni tok 2“, kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, prolazi od kompresorske stanice „Slavjanska“ Lenjingradske oblasti do baltičke obale Nemačke.

Bonus video:

01:37

Auto-put Miloš Veliki dobija benzinsku pumpu

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.