OGLASIO SE PUTIN O AVGANISTANU: Izneo je stav MOSKVE po tom PITANJU!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

REKAO JE

OGLASIO SE PUTIN O AVGANISTANU: Izneo je stav MOSKVE po tom PITANJU!

Sagovornicima je rekao da "Rusija, baš kao i njeni partneri iz grupe BRIKS (BRICS), dosledno podržava uspostavljanje dugo očekivanog mira i stabilnosti u Avganistanu"

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je Moskva zainteresovana za mir i stabilnost u Avganistanu i da se odatle zaustavi egzodus nastao od kad su talibani preuzeli vlast prošlog meseca.On je na videokonferenciji razgovarao sa zvaničnicima iz Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, zemljama BRICS-a.

Sagovornicima je rekao da "Rusija, baš kao i njeni partneri iz grupe BRIKS (BRICS), dosledno podržava uspostavljanje dugo očekivanog mira i stabilnosti u Avganistanu".

Putin je rekao da je Rusija "zainteresovana da zaustavi tok migracija" i želi da Avganistanci "žive mirnim i dostojanstvenim životom u svojoj otadžbini".

Moskva, koja je vodila desetogodišnji rat u Avganistanu koji se okončao povlačenjem sovjetskih trupa 1989. godine, vratila se diplomatski kao posrednik u poslednjih nekoliko godina.

Iako smatra talibane zabranjenom terorističkom organizacijom, Rusija je godinama održavala veze sa njima. ; Za razliku od mnogih drugih zemalja, Rusija nije obećala da će primiti avganistanske izbeglice nakon preuzimanja vlasti od strane talibana.

Putin je ranije rekao da Moskva ne želi da u Rusiju dodju "teroristi pod maskom izbeglica".

Bonus video:

02:29

ŠTA ĆE SE DESITI POSLE PADA KABULA: Darko Obradović u Usijanju dana, DA LI U AVGANISTANU SLEDI NOVI GRAĐANSKI RAT

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.