DESETINE DRŽAVLJANA ZAPADA POLETELO IZ AVGANISTANA: Prvi put nakon odlaska NATO-a
Ilustracija, Foto: Profimedia

AVGANISTAN

DESETINE DRŽAVLJANA ZAPADA POLETELO IZ AVGANISTANA: Prvi put nakon odlaska NATO-a

Talibani su naveli da će dozvoliti izlazak iz zemlje strancima i Avganistancima sa validnim putnim dokumentima, ali se sumnja u to obećanje javila usled višednevnog odlaganja evakucije

Objavljeno:

Desetine državljana zapadnih zemalja danas su odletele iz Kabula medjunarodnim putničkim letom, što je prva masovna evakuacija iz Avganistana otkako su američke i NATO snage napustile tu zemlju.

Današnja evakuacija, prva od 31. avgusta, predstavlja veliki iskorak nakon turbulentne koordinacije po tom pitanju izmedju SAD i novih avganistanskih vladara talibana.

Talibani su naveli da će dozvoliti izlazak iz zemlje strancima i Avganistancima sa validnim putnim dokumentima, ali se sumnja u to obećanje javila usled višednevnog odlaganja evakucije.

Desetine osoba koje su danas napustile Avganistan evakuisane su avionom Katar ervejza koji leti ka Dohi.

Visoki američki zvaničnik rekao je da na letu ima Amerikanaca i ljudi sa Zelenom kartom, odnosno stalnim boravištem u SAD, ali i državljana drugih zemalja medju kojima su Nemačka, Madjarska, Kanada.

Otkako su talibani sredinom avgusta zauzeli Kabul i time preuzeli kontrolu nad gotovo celim Avganistanom, iz te zemlje je do kraja avgusta evakuisano više od 120.000 ljudi.

Bonus video:

40:28

USIJANJE DANA 31.08.2021. SIMEUNOVIĆ I ŽIVOTIĆ: ZAVRŠENA EVAKUACIJA U KABULU

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.