TALIBANI UŠLI U CIA BAZU: Očekivali su BOGAT PLEN, zna se šta su SVE PRONAŠLI! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

evo šta su pronašli

TALIBANI UŠLI U CIA BAZU: Očekivali su BOGAT PLEN, zna se šta su SVE PRONAŠLI! (VIDEO)

Talibani su formirali svoju novu vladu koja nije priznata od strane međunarodne zajednice

Objavljeno: 19:09h

Tajni agenti i drugi zaposleni u američkoj centralnoj obaveštajnoj agenciji CIA, poučeni ranijim iskustvima, uništili su sve što je neprijatelju moglo da bude od koristi pre nego što su trupe SAD povučene iz Avganistana.

Baza CIA bila je u blizini aerodroma Kabul i imala je sve, od flote odbrambenih vozila, preko projektila, nekoliko objekata za različite namene i bogat arsenal.

Međutim, kada su talibani konačno ušli u bazu, ostali su razočarani i ljuti zbog onoga što su videli. "Amerikanci su došli u Avganistan rekavši da će obnoviti zemlju. Pokazali su svoje pravo lice, nisu nam ništa ostavili", rekao je komandant talibana Mula Hasnain novinarima koje je pozvao da svedoči u kakvom je stanju napuštena baza.

Hasnain se požalio da je "zemlji potrebno sve, uključujući i oružje", dodajući da "nemamo dovoljno toga da osiguramo bezbednost Avganistana". Rekao je i da je rešenje "kupiti oružje od drugih zemalja", iako nije bio voljan da precizira koje.

Talibani su takođe rekli da nisu oštetili nijedno vozilo u konvoju koji je napuštao Avganistan zbog naredbi komandnog vrha, "iako su slušali eksplozije koje su dolazile iz baze nedeljama".

Tokom ekspresnog osvajanja Avganistana, talibani su i dalje nabavljali velike zalihe oružja koje su Amerikanci ostavili tokom povlačenja prema Kabulu. Talibani su na društvenim mrežama podelili snimke svega što su prisvojili, a ostalo je iza američke vojske.

Talibani su formirali svoju novu vladu koja nije priznata od strane međunarodne zajednice.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.