AMERIKANCI I TALIBANI SU U SATANSKOJ ZAVERI: Oglasio se MAHMUD AHMADINEDŽAD i šokirao planetu!
Mahmud Ahmadinedžad, Foto: Profimedia

BIVŠI PREDSEDNIK IRANA

AMERIKANCI I TALIBANI SU U SATANSKOJ ZAVERI: Oglasio se MAHMUD AHMADINEDŽAD i šokirao planetu!

On je kritikovao i Pakistan

Objavljeno:

Posle izveštaja da je Pakistan pomogao talibanima da uguše ustanak u Pandžširu, bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad je upozorio Islamabad da će ga progoniti posledice ovog čina, i prognozirao je da će talibani uskoro ugroziti i vladu i suverenitet Pakistana.

Govoreći sa izvršnim urednikom WION-a Palki Šarmom, Ahmadinedžad je takođe podvukao da je preuzimanje vlasti talibana deo "satanske zavere" zapadnih sila, na čelu sa SAD.

Indija, Iran, Pakistan, Rusija, Kina i zemlje regiona će se suočiti sa posledica ponovne pojave talibana, rekao je on za WION.

Tražio je od Pakistana da se pridruži naporima Indije i Irana da se situacija u Avganistanu reši.

Na navode da su neki pakistanski oficiri bili direktno umešani u sukob u Pandžširu, on je rekao:

- Imam savet za zvaničnike Pakistana. Ono što se desilo u Avganistanu će uskoro da se proširi i to po državama koje su podržale talibane. Siguran sam da će posledice ovog događaja uskoro stići u države koje su stvorile i podržale ovu zaveru, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Rusiju i Kinu.

Komentar Ahmadinedžada je došao pošto je Iran bio prva država koja je osudila učešće Pakistana u sukobu u Pandžširu.

- Napade u Pandžširu osuđujemo na najsnažniji način. Strano mešanje mora da se istraži - rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Said Katibzadeh.

Ahmadinedžad je rekao da su događaji u Avganistanu "deo međunarodnog plana koji će uticati na sve zemlje regiona".

- Svako ko je učestvovao u ovome ili podržavao ove događaje treba da se pokaje i da promeni svoje ponašanje. Ovu grupu su obučavali i naoružavali, i ona je sad preuzela celu državu i sebe naziva "vladom". Svet je ili posmatrao ili podržavao ovo. Ovo je ružna stvar na licu sveta - rekao je Ahmadinedžad i dodao da nekoliko svestkih sila, zbog svojih interesa, narušavaju prava naroda i njihovog prava na samoopredeljenje.

On je rekao da ova zavera Amerikanaca neće uroditi plodom, i da će oni izgubiti ugled zbog ovoga što se dešava.

Ahmadinedžad je dodao da je sramota što neke međunarodne organizacije razgovaraju sa talibanima, i da je priznanje talibanske vlasti "velika sramota", koja će naneti štetu celom čovečanstvu. Naglasio je da svaki narod ima pravo da izabere svoju vladu, i da će neke stvari koje su njemu poznate uskoro pokazati svoje pravo lice.

- Borba protiv terorizma je pitanje saradnje među državama. Terorizam je političko pitanje i ako pretpostavimo da je to vojno pitanje, onda nas čekaju veliki problemi - naglasio je bivši predsednik Irana.

On je rekao da talibani i ISIS svi imaju isti izvor, a to je globalni hegemonistički sistem, u kojem se oni koriste iza scene, kao oruđa za postizanje određenih interesa.

- Moramo da postavimo pitanje zašto su Amerikanci dozvolili talibanima da preuzmu kontrolu nad Avganistanom - rekao je on.

Bonus video:

01:58

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA! Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je video

(Espreso/WION)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.