NOVI HAOS U AVGANISTANU: Talibane je raskrinkala JEDNA SLUŽBENICA!
Talibani, Foto: Profimedia

HAOS TRAJE

NOVI HAOS U AVGANISTANU: Talibane je raskrinkala JEDNA SLUŽBENICA!

Navela je da su medju onima koje je upoznala, a koji čekaju na evakuaciju, američki gradjani u 70-im godinama kao i roditelji Avganistanaca koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama

Objavljeno:

Avganistanska službenica jedne američke organizacije u Avganistanu rekla je danas da su talibani blokirali nju i stotine drugih ljudi da se ukrcaju na avione za evakuaciju iz Avganistana. Američka organizacija "Ascend" godinama radi sa avganistanskim ženama i devojkama.

Ona je za Asošijeted pres pres rekla da je više od nedelju dana čekala u hotelu, zajedno sa još nekoliko stotina ljudi, medju kojima su i američki državljani i oni koji imaju zelene karte, dozvolu za ukrcavanje na čarter letove iz grada Mazar-i-Šarifa na severu zemlje.

"Mi smo u nekoj vrsti zatvora", rekla je žena za AP.

Navela je da su medju onima koje je upoznala, a koji čekaju na evakuaciju, američki gradjani u 70-im godinama kao i roditelji Avganistanaca koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zvaničnici talibana su obećali da će dozvoliti svima koji imaju odgovarajuće putne isprave da napuste Avganistan, potvrdio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Avganistanka koja je govorila za AP, rekla je da njena grupa ima odgovarajuće pasoše i vize, ali su im talibani blokirali ulazak na aerodrom.

Bonus video:

02:29

ŠTA ĆE SE DESITI POSLE PADA KABULA: Darko Obradović u Usijanju dana, DA LI U AVGANISTANU SLEDI NOVI GRAĐANSKI RAT

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.