"KEDROV PUT": Šojgu predstavio alternativu Sueckom kanalu i Novom putu svile!
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

plan

"KEDROV PUT": Šojgu predstavio alternativu Sueckom kanalu i Novom putu svile!

Proizvodni centri u Sibiru sa pristupom "Kedrovom putu" omogućiće prenos materijala i komponenti između učesnika u proizvodnim lancima

Objavljeno:

Alternativa Sueckom kanalu i Novom putu svile mogao bi da bude "Kedrov put", izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Moramo da izgradimo moderan 'Kedrov put' - bezbednu i efikasnu rutu između Evrope i Kine. Potreba za takvim saobraćajnim koridorom, koji je, pre svega, bezbedan, već je vrlo jasna", smatra ruski ministar.

Kako kaže, treba se samo prisetiti nedavnih događaja sa blokiranjem Sueckog kanala, piratskih napada, kao i trenutne situacije u Avganistanu.

"To je važno i za međunarodne saobraćajne tokove. A za Rusiju je 'Kedrov put' takođe od velikog značaja i kao prilika za integraciju u globalne proizvodne lance između Evrope i azijsko-pacifičkog regiona", rekao je on u intervjuu za "RBK", prenosi Sputnjik.

Proizvodni centri u Sibiru sa pristupom "Kedrovom putu" omogućiće prenos materijala i komponenti između učesnika u proizvodnim lancima. Ministar smatra da je u okviru tog projekta potrebno takođe modernizovati Transsibirsku železnicu.

Bonus video:

40:28

USIJANJE DANA 31.08.2021. SIMEUNOVIĆ I ŽIVOTIĆ: ZAVRŠENA EVAKUACIJA U KABULU

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.