OKONČANA PARNICA: Evropska komisija i "AstraZeneka" postigli dogovor
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRED SUDOM

OKONČANA PARNICA: Evropska komisija i "AstraZeneka" postigli dogovor

Evropska komisija pokrenula je u aprilu sudski postupak protiv "Astra Zeneke" zbog kašnjenja u isporuci vakcine i nepoštovanja ugovora, te nepostojanja pouzdanog plana za obezbjeđivanje dostave

Objavljeno:

Evropska komisija i britanska farmaceutska kompanija "AstraZeneka" saopštili su danas da su postigli dogovor o isporuci preostalih doza vakcine protiv kovida 19 i da je okončana parnica pred sudom u Briselu.

Prema dogovoru, "AstraZeneka" treba da isporuči 60 miliona doza vakcine "vakszevrija" do kraja trećeg kvartala ove godine, 75 miliona do kraja četvrtog kvartala i 65 miliona do kraja prvog kvartala 2022.

Evropska komisija pokrenula je u aprilu sudski postupak protiv "Astra Zeneke" zbog kašnjenja u isporuci vakcine i nepoštovanja ugovora, te nepostojanja pouzdanog plana za obezbjeđivanje dostave.

Evropska komisija je saopštila da će, prema novom dogovoru, članice dobiti plan isporuke i, ukoliko bude kašnjenja, biće ograničen rabat.

- Postoje značajne razlike u stopama vakcinacije među članicama i dostupnost vakcina, uključujući i 'Astra Zenekinu', od ključne je važnosti - naglasila je evropski komesar za zdravlje i bezbjednost hrane Stela Kirjakides.

Bonus video:

02:42

RADOJIČIĆ: Vakcinacija je jedini vid borbe, rad sam da razgovaram sa ljudima o tome

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.