TALIBANI OPKOLILI JEDINU PREOSTALU PROVINCIJU KOJA IM SE OPIRALA: Lider pozvao pobunjenike da spuste oružje (VIDEO)
Talibani, Foto: Profimedia

IMA LI KRAJA?

TALIBANI OPKOLILI JEDINU PREOSTALU PROVINCIJU KOJA IM SE OPIRALA: Lider pozvao pobunjenike da spuste oružje (VIDEO)

Mnogi strahuju od odmazde militanata iako su pomilovali sve građane

Objavljeno:

Talibani su opkolili jedinu preostalu provinciju koja se opirala njihovoj vladavini, izjavio je visoki talibanski lider i pozvao pobunjenike da pregovaraju o nagodbi sa tom grupom.

Od pada Kabula 15. avgusta, Panšir je bila jedina provincija koja je uspevala da pruži otpor islamističkoj grupi, a borbe su se vodile i u susednoj provinciji Baglan između talibana i lokalnih policijskih snaga, prenosi agencija Rojters.

Pod vođstvom Ahmada Masuda, sina bivšeg komandanta mudžahedina, nekoliko hiljada pripadnika lokalne policije i preostalih vojnih jedinica i specijalnih snaga, uspevalo je da se suprotstavi talibanima.

U snimljenom govoru upućenom Avganistancima u Panširu, visoki vođa talibana Amir Kan Motaki pozvao je pobunjenike da spuste oružje.

-Islamski emirat Avganistan dom je za sve Avganistance - rekao je Motaki.

Talibani su prethodno proglasili amnestiju za sve Avganistance koji su radili sa stranim snagama u poslednje dve decenije, ali su oni u strahu od odmazde, zbog čega nastavljaju da se kreću prema granicama u pokušaju da pobegnu iz zemlje.

Motaki je rekao da su talibani uložili mnogo napora da pregovaraju sa liderima opozicionih snaga u Pandžširu, "ali nažalost, bez ikakvih rezultata".

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.