EVROPOL RAZBIO MREŽU ORGANIZOVNOG KRIMINALA: Upravljali plantažama kanabisa u Španiji, uhapšeno 107 osoba
Ilustracija, Foto: AP

USPEŠNA AKCIJA

EVROPOL RAZBIO MREŽU ORGANIZOVNOG KRIMINALA: Upravljali plantažama kanabisa u Španiji, uhapšeno 107 osoba

Na dan akcije, oko 400 policajaca na terenu izvršilo je istovremene racije na 42 različite lokacije u Španiji, a nekoliko dana kasnije izvršeno je devet dodatnih pretresa

Objavljeno:

Evropol razbio je mrežu organizovanog kriminala sastavljenu uglavnom od kriminalaca koji govore albanski jezik zbog ilegalne trgovine drogom.

Na dan 13. jula, uhapšeno je 107 osoba, a u akciji hapšenja su učestvovali organi za sprovođenje reda u Španiji, Nemačkoj i Albaniji, navodi se u saopštenju Evropola dostavljenog Tanjugu.

Veruje se da je kriminalna grupa upravljala plantažama kanabisa u Španiji, gde su uzgajali i prerađivali marihuanu, pre nego što su je prebacivali u druge evropske zemlje radi dalje distribucije.

Na dan akcije, oko 400 policajaca na terenu izvršilo je istovremene racije na 42 različite lokacije u Španiji, a nekoliko dana kasnije izvršeno je devet dodatnih pretresa.

Kao rezultat akcije je uhapšeno 107 pojedinaca, uključujući državljane Albanije, Španije, Slovačke i Grčke, otkrivena je 51 farma kanabisa, i zaplenjeno je 70.000 evra u gotovini i dva vozila.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.