NOVI SKANDAL BAJDENA! Razapinju ga zbog ove JEDNE REČI koju je izgovorio za svog savetnika CRNCA!
Američki predsednik Džo Bajden, Foto: Profimedia

NOVI GAF

NOVI SKANDAL BAJDENA! Razapinju ga zbog ove JEDNE REČI koju je izgovorio za svog savetnika CRNCA!

Nazivanje tamnoputog čoveka dečakom smatra se rasističkim pejorativom jer u osnovi ima uvredljivu konotaciju koja upućuje na robove

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden našao se na meti oštrih kritika zbog još jednog incidenta zbog kojeg ga mnogi optužuju za rasizam. Bajden je tokom konferencije za štampu povodom štete izazvane uraganom u Luizijani nazvao savetnika Bele kuće, Sedrika Ričmonda, "dečkom" (boy).

Nazivanje tamnoputog čoveka sa "boy" smatra se rasističkim pežorativom jer u osnovi ima uvredljivu konotaciju koja upućuje na robove.

- Ovde sam sa svojim višim savetnikom i dečkom koji poznaje Nju Orleans i Luizijanu veoma veoma dobro, Sedrikom Ričmondom - Bajden je izjavio tokom obraćanja u ponedeljak.

Njegov komentar je ubrzo rasplamsao kritike na društvenim mrežama. Republikanac Paris Denard, koji je bio deo Bele kuće tokom administracije Donalda Trampa i Džordža Buša, istakao je da Ričmond ima 47 godina.

Denard je dodao da Bajden kontinuirano i otvoreno vređa tamnoputu populaciju u javnosti jer ga jednostavno nije briga.

Bajden je tokom svoje predsedničke kampanje imao seriju rasističkih gafova, posebno u komunikaciji sa radio voditeljima i novinarima. Tokom 2006. godine, dao je neprimerene izjave koje su se odnosile na građane indijskog porekla.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Russia Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.