RASTE BROJ STRADALIH U NAPADU SAD U KABULU: Među poginulim i dvogodišnja devojčica!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NAPAD DRONOM

RASTE BROJ STRADALIH U NAPADU SAD U KABULU: Među poginulim i dvogodišnja devojčica!

Portparol Centralne komande Vilijam Urban rekao je da je snažna eksplozija koja je usledila nakon uništenja vozila "mogla da izazove dodatne žrtve"

Objavljeno:

Broj poginulih u američkom napadu dronom na vozilo terorističke grupe ISIS-K u stambenoj četvrti u Kabulu porastao je na 12, javlja danas Al Džazira.

Prethodno su svetski mediji javili da je u napadu i nedelju poginulo devet članova jedne porodice, uključujući šestoro dece, od kojih je najmlađa dvogodišnja devojčica.

Američka Centralna komanda navela je da su SAD "primile k znanju izveštaja o civilnim žrtvama" i da "procenjuju mogućnost da u vazdušnom udaru ima ubijenih ili poginulih civila".

Portparol Centralne komande Vilijam Urban rekao je da je snažna eksplozija koja je usledila nakon uništenja vozila "mogla da izazove dodatne žrtve".

SAD su juče izvele vazdušni napad dronom u Kabulu i pogodile automobil-bombu, za koji se veruje da je pripadao ISIS-K, ogranku terorističke takozvane Islamske države, koji je još jednom želeo da cilja aerodrom.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Amerike naveo je da je velika, sekundarna eksplozija, posle napada dronom, ukazala na to da je u automobilu bila velika količina eksploziva, preneo je Si-En-En.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.