VODITELJKA BBC-JA UMRLA POSLE PRIMANJA VAKCINE PROTIV KORONE! Poznato je i o kom proizvođaču je reč
Lisa Šou, Foto: LisaShawRadio/Twitter

PORODICA JE OČAJNA

VODITELJKA BBC-JA UMRLA POSLE PRIMANJA VAKCINE PROTIV KORONE! Poznato je i o kom proizvođaču je reč

Prošlo je tri nedelje od prve doze vakcine koju je primila

Objavljeno: 09:01h

Radio voditeljka BBC-ja Lisa Šou umrla je od posle komplikacija od vakcine protiv koronavirusa proizvođača AstraZeneka, presudio je islednik.

Islednica Karen Dilks je saznala je da je Lisa umrla u Kraljevskoj bolnici Viktorija tri nedelje pošto je primila prvu dozu vakcine.

Njoj je rečeno da je primljena u bolnicu pošto se žalila na glavobolje, a da su lekari otkrili krvarenje u njenom mozgu.

Ovo se desilo u maju, a Lisa je tada imala 44 godine.

I pored ovog slučaja, zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji naglašavaju da je benefiti od AstraZeneka vakcine daleko prevazilaze rizike, za veliku većinu ljudi. Nije dokazano da ove vakcine mogu da izazovu zgrušavanje krvi, ali dokazi da postoji ta veza postaju sve jači.

Sada se građanima Velike Britanije mlađim od 40 godina nudi alternativa AstraZeneka vakcini, posle ovog slučaja i izveštaja da se desilo nekoliko izuzetno retkih slučajeva u kojima su se pojavili ugrušci krvi u mozgu, uz promenu krvne slike (mali broj krvnih pločica).

Britanska regulatorna agencija za lekova (MHRA) saopštila je posle Lisine smrti sledeće:

"S tugom smo primili vesti o smrti Lise Šou i naše misli su s njenom porodicom. Kao i kod bilo koje suspektne neželjene reakcije, izveštaj o fatalnom ishodu se evaluira u MHRA, uključujući i detalje post-mortem izveštaja. Naše detaljno i rigorozno ispitivanje izveštaja o krvnim ugrušcima koji su se javili zajedno sa trombocitopenijom je u toku. Broj ovakvih incidenata je i dalje ekstremno nizak".

Lisina potresena porodica je izašla u javnost posle njene smrti, rekavši da je ona dobila krvne ugruške u mozgu posle primanja vakcine AstraZeneka protiv koronavirusa.

Oni su rekli da su joj se nedelju dana posle primanja vakcine javile glavobolje, a da se ozbiljno razbolela nekoliko dana posle toga.

BBC je objavio sledeće saopštenje:

"Svima nam je slomljeno srce, u neverici smo i tužni smo. U našim životima sada je rupa u obliku Lise, koja nikad neće biti ispunjena. Zahvalni smo za vreme koje je provela s nama, i toliko srećnih momenata koje ćemo čuvati u srcima dok smo živi. Bila je najbolja supruga i mama, sestra, ćerka, tetka, prijatelj i kolega koju je iko imao. Volela je da svakog dana stupa u kontakt sa svojim slušaocima, i velika nam je uteha da znamo u koliko života je bila integralni deo svakodnevnice. Želimo da se zahvalimo svima za veliku ljubav i podršku koju smo dobili u ovom teškom vremenu, što potvrđuje koliko su je ljudi poštovali. Volimo je i nedostajaće nam, zauvek".

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/IrishMirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.