ŠTA JE OVO, U VAKCINI PROTIV KORONE PRONAĐENE METALNE ČESTICE, PRIVLAČI IH MAGNET?! Povučeno 1,6 miliona doza
Foto: Profimedia

rezultati

ŠTA JE OVO, U VAKCINI PROTIV KORONE PRONAĐENE METALNE ČESTICE, PRIVLAČI IH MAGNET?! Povučeno 1,6 miliona doza

Japanske vlasti saopštile su da su povukle 1,63 miliona doza vakcine protiv koronavirusa američke kompanije Moderna posle izveštaja o prisustvu nečistoća u tri serije distribuirane vakcine

Objavljeno:

Japanska farmaceutska grupa Takeda, koja uvozi i distribuira vakcinu Moderna u zemlji, saopštila je da je primila „izveštaje iz nekoliko centara za vakcinaciju da su strana tela pronađena u zatvorenim bočicama vakcine iz specifičnih serija“.

„Posle konsultacija sa Ministarstvom zdravlja, odlučili smo da od danas obustavimo upotrebu vakcine“ pogođenih serija, a to je 1,63 miliona doza, dodala je Takeda.

Japanska grupa zatražila je od Moderne da sprovede „hitnu istragu“.

Japansko ministarstvo zdravlja je saopštilo da se veruje da je supstanca koja je pronađena u nekim dozama Modernine vakcine "metalne čestice", pošto ih privlači magnet. Oni su saopštili i da pokušavaju da otkriju o čemu je tačno reč i kako su ova tela dospela u vakcine.

Moderna
foto: Promo

Japansko Ministarstvo zdravlja je sa svoje strane navelo da će sarađivati sa Takedom u distribuciji alternativnih doza vakcine, kako bi se izbegao prekid nacionalnog programa vakcinacije stanovništva.

Oko 43 odsto stanovništva Japana je potpuno vakcinisano protiv koronavirusa, ali se u Japanu i dalje širi delta soj virusa.

(Espreso/ Beta / NHK)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.