OVO JE DETALJAN PLAN POSETE ERDOGANA SARAJEVU: U 16 sati počinje SVEČANI ČIN!
Erdogan je čest gost u Bosni, Foto: Zorana Jevtić

DETALJNO

OVO JE DETALJAN PLAN POSETE ERDOGANA SARAJEVU: U 16 sati počinje SVEČANI ČIN!

Predsednik Turske će biti i kum na venčanju Jasmini Izetbegović i Ćamilu Humačkiću, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati

Objavljeno: 08:13h

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stiže danas u zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, delegacija Turske u Sarajevo stiže sa dva aviona, jedan predsednički, u kojem će osim Erdogana stići i njegova supruga Emine, sin i snaha, i u drugom avionu u kojem će biti dva turska ministra i ostala delegacija.

Turski predsednik trebao bi sleteti na Sarajevski aerodrom u 11 sati nakon čega će prvo posetiti mezarje Kovači, gde će proučiti Fatihu i odati počast prvom predsedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Planirano je da nakon toga Erdogan poseti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima koja je u izgradnji.

Turski predsednik, kako saznajemo, u 14.15 sati obići će Gazi Husrev-begovu medresu, nakon čega bi se s ostalom delegacijom trebao uputiti pešaka prema Begovoj džamiji gde će biti svedok na šerijatskom venčanju Jasmini Izetbegović i Ćamilu Humačkiću.

Bakir Izetbegović
foto: EPA

Nakon šerijatskog venčanja predsednik Turske i ostali uputiće se u hotel „Evropa“ gdj će i biti održana ceremonija venčanja kćerke Bakira Izetbegovića sa biznismenom poreklom iz Stoca – Ćamilom Humačkićem.

Planirano je da predsednik Turske bude i kum na venčanju, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati.

Kako ekskluzivno saznajemo, mladenci su u hotelu „Evropa“ rezervisali 50 soba za sve goste venčanja, a planirano je da na svadbi bude čak 400 zvanica.

U pratnji predsednika Redžepa Tajipa Erdogana bit će 50 članova njegovog obezbeđenja. Turski predsednik trebao ni odsesti u jednom hotelu na Skenderiji.

Povodom posete turskog predsednika BiH, Avaz saznaje i da obaveštajne agencije nisu tim povodom zaprimile niti jednu pretnju.

Nakon svadbe Erdogan će se susresti sa članovima Predsedništva BiH.

(Espreso/ Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.