AVIOKOMPANIJA ĆE NEVAKCINISANIM RADNICIMA ODBIJATI OD PLATE 200 DOLARA MESEČNO: To nije sve što planiraju da urade!
Kazne za nevakcinisane, Foto: Profimedia

DELTA ERLAJNS

AVIOKOMPANIJA ĆE NEVAKCINISANIM RADNICIMA ODBIJATI OD PLATE 200 DOLARA MESEČNO: To nije sve što planiraju da urade!

Izvršni direktor "Delte" Ed Bastijan rekao je da svi zaposleni koji su bili hospitalizovani prethodnih nedelja zbog kovida, nisu bili potpuno vakcinisani

Objavljeno:

Američka aviokompanija "Delta erlajns" odbiće zaposlenima svakog meseca po 200 dolara ukoliko se ne vakcinišu protiv kovida-19, jer prosečna cena bolničkog lečenja avioprevoznika košta 50.000 dolara, prema rečima vodećih čelnika kompanije.

Izvršni direktor "Delte" Ed Bastijan rekao je da svi zaposleni koji su bili hospitalizovani prethodnih nedelja zbog kovida, nisu bili potpuno vakcinisani, preneo je AP.

Aviokompanija je u sredu saopštila da će prestati da plaća prošireno zdravstveno osiguranje za nevakcinisane koji se zaraze koronom do 30. septembra, a tražiće od njih i da se testiraju jednom nedeljno, počev od 12. septembra, mada će "Delta" pokrivati troškove testa.

Radnici će morati da nose maske u svim kompanijskim objektima u zatvorenom.

"Delta" nije pošla stopama "Junajted erlajnsa", koji će od svojih zaposlenih zahtevati da budu vakcinisani do 27. septembra ili će se suočiti sa otkazom. Međutim, dodaje AP, odbijanje od plate u iznosu od 200 dolara, koje počinje od novembra, moglo bi da ima isti efekat.

- Ovo odbijanje će biti neophodno da se reše finansijski rizici po našu firmu osoba koje nećee da se vakcinišu - dodao je Bastijan u poruci zaposlenima.

Bastijan je rekao da je 75 odsto zaposlenih vakcinisano, što je porast u odnosu na jul, kada je bilo 72 odsto vakcinisano.

Bonus video:

02:34

ČAČAK RADI NA IMUNIZACIJI MLADIH: Vakciniše se sve više onih koji su imali predrasude o imunizaciji!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.