NEMA SLOBODNIH KREVETA: Dve velike bolnice u SIDNEJU primorane da odbiju pacijente, DELTA SOJ IH UNIŠTAVA!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ JAMES ROSS

KORONA VIRUS

NEMA SLOBODNIH KREVETA: Dve velike bolnice u SIDNEJU primorane da odbiju pacijente, DELTA SOJ IH UNIŠTAVA!

Navodno je ovakva odluka doneta kako bi se bolnice "bolje spremile da odgovore na trenutnu situaciju"

Objavljeno:

Dve velike bolnice u zapadnom delu Sidneja primorane su da odbijaju prijem pacijenata zaraženih korona virusom, jer nemaju dovoljno slobodnih kreveta.

Zdravstveni radnici kažu da je čitav sistem pred urušavanjem zbog brzog širenja delta soja, te da su ambulantna vozila Hitne pomoći prinuđena da razvoze pacijente u druge bolnice i da čekaju po nekoliko sati da bi ustanova primila pacijenta kojeg dovoze na lečenje.

Bolnica Blektaun je u sredu poslepodne prestala da prima pacijente obolele od kovida-19, a dan ranije isto je učinila i bolnica Vestmid.

Navodno je ovakva odluka doneta kako bi se bolnice "bolje spremile da odgovore na trenutnu situaciju".

U Novom Južnom Velsu ima 643 kovid pacijenta na bolničkom lečenju, od čega je 113 smešteno na odeljenje intenzivne nege, pišu lokalni mediji pozivajući se na zvanične podatke.

Iz Udruženja zdravstvenih radnika u Velsu kažu da su kolege iz Hitne pomoći više puta "poljubile" vrata u brojnim bolnicama.

- To dovodi do zastoja u radu, jer smo prinuđeni da vozimo pacijente u udaljene bolnice. Ukoliko budemo bili brzi kao puževi, nećemo moći da odgovorimo na sva ona svakodnevna urgentna stanja - rekao je Alan O'Riordan iz Udruženja.

Bred Hazard, ministar zdravlja Novog Južnog Velsa saopštio je u sredu da Vels "verovatno ima najbolji zdravstveni sistem na svetu", te da su se pripremali za širenje virusa od početka 2020.

On je rekao da zdravstveni sistem jeste pod pritiskom, ali negira da je "pred pucanjem".

Rekao je da do problema na terenu dolazi jer "brza promena prirode pandemije je dovela do toga da zdravstveni radnici imaju problema da dobiju pravovremene informacije od zdravstvenih ustanova".

Bonus video:

00:56

DR ZORICA TANASIJEVIĆ ZA KURIR TV O NOVOJ KOVID SITUACIJI: Slika govori više od reči, a ovo je PRVI znak bolesti

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.