UPRKOS USPEŠNOJ VAKCINACIJI, IZRAEL NA UDARU DELTA SOJA: Građani primaju treću dozu vakcine! (UZNEMIRUJUĆA SLIKA)
Izrael, ilustracija, Foto: Profimedia

MNOGO ZARAŽENIH

UPRKOS USPEŠNOJ VAKCINACIJI, IZRAEL NA UDARU DELTA SOJA: Građani primaju treću dozu vakcine! (UZNEMIRUJUĆA SLIKA)

Širenje virusa izazvano je delte sojem – čak i među vakcinisanima, što je dovelo i do razmatranja lokdauna uoči najsvetijih dana jevrejskog kalendara

Objavljeno:

Novi dnevni brojevi novoobolelih od koronavirusa u Izraelu približavaju se rekordnom nivou, uprkos uglavnom uspešnoj kampanji vakcinacije u zemlji.

Širenje virusa izazvano je delte sojem – čak i među vakcinisanima, što je dovelo i do razmatranja lokdauna uoči najsvetijih dana jevrejskog kalendara.

Vlada je u ponedeljak zabeležila 9.831 novi slučaj, što je najveća jednodnevna brojka još od 18. januara. Krajem prošlog meseca, Izrael je ponudio i treću dozu vakcina starijima, a od utorka mogu je primiti i svi stariji od 30 godina, uključujući pre svega zdravstvene radnike i nastavnike u školama.

Izrael
foto: Profimedia

Izrael je sprovodio jednu od najbržih i najefikasnijih vakcinacija na svetu, koja je na prvi pogled zaustavila pandemiju u zemlji, međutim desetak novih slučajeva 22. maja pokrenulo je novi talas koronavirusa. Obavezne maske i zeleni pasoši, koji su proletos ukinuti ponovo su potrebni za ulazak u sve javne zatvorene prostore.

Više od 5,9 od 9,3 miliona Izraelaca primilo je barem jednu dozu vakcine, a podaci struke pokazuju da one pomažu ljudima da izbegnu teže simptome bolesti.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, do sada je gotovo 1,6 miliona ljudi primilo je treću dozu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.